Milyen gitárt vegyek kezdésnek?
Na látom ide is belinkelték a kötelező Startocastereket meg a Les Paulokat :D
Annál unalmasabb gitár talán a Gibson SG lehetne...
Ha 0-ról indulsz, bátran vegyél meg egy neilon húros akusztikusat, de abból is a szarabb kivitelt. Az én első gitárrom Valami "kumika" névre hallgatott, és pokol volt rajt átszani. egy évig nyúztam, de a végére olyan satu kezem lett (nem fittizek egyszerűen következménye a sza**r minőségnek) h. bármit megszólaltatok :)
Sose bánom meg h. olyan ócska fán kezdtem pengetni. Utána már indokolt volt Ibanezt vennem, addig nem.
A Squier Bullet már 10 éve is szar volt, a mostani Squier minőség mellett belegondolni se merek, milyen lehet. Squierből Standard széria alatt sosem volt szabad venni, most már megkockáztatom, hogy még a Standard is szar lett. Nagyon sokat romlott a minőségük az elmúlt 10 évben.
Én maradok a Cortnál, amíg nem fér bele a keretbe egy Fender vagy PRS.
(2002 Squier SD-6, 2004 Squier Deluxe Stratocaster, 2009 Cort Action-A)
@21:12
Ott a pont, nekem is az első egy '86-os ukrán Kremona volt. Utáltam, de megtanultam rajta játszani. Fél év múlva lecseréltem, de megérte. Főleg, mivel drágábban adtam el, mint vettem. :D
de ha egyszer elektromos gitáron akar játszani, akkor minek húzza az idejét ilyen meg olyan nylonhúrossal? Jó, megtanulhatja rajta, hogy hol vannak a hangok, meg az akkordok. de attól még nem fog tudni gitározni. azt gitár nélkül is megtanulhatja, hogy hol melyik hang lakik:)
olyannal érdemes elkezdeni, amin hosszútávon akar játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!