Ajanlanatok gitart 50e ft korul?
Szeretnek elkezdeni gitarozni, az elejen autodidakta modon kesobb tanarnal. Budget 80e Ft . Ehhez kellene egy gitar 50 korul s egy erosito erre 30 szamoltam. okes ez igy?
(Valamint egy kerdes:A gitart le lehet halkitani is? mert a panelbe nem hiszem hogy orulnenek az uj hobbimank)
Elore is koszonom minden segitseget
szerintem ha amúgy sem akarod használni, illetve otthonra kéne egyelőre tanulni, a 80ezer ft nagyrészét gitárra fordítsd, erősítőt meg ráérsz venni később is:) Vagy párezer ftért veszel egy kiserősítőt, 10ezer ftért egy olyan 15-20wattos körülit, vagy pl tudom tanácsolni a géphez csatlakoztatható külső hangkártyát. Mivel én sem tudok hangosan gyakorolni itthon, énis vettem egy olyat, használtan 15ezer volt, és nagyon jó hangja van. Gépre kell kötni, gitárt rádugom kábellel, és tényleg szépen szól :D biztos nem olyan szép mint egy fejládával, de a 30ezer ft-os erősítőknél sokkal szebben szól. És akkor ezt simán úgy állíthatod, mint a gépnél a hangerőt, vagy ha már full csendben kell lenned, fülhallgatóval is jó hangja van.
Ha ez kijön 10esből, most láttam pl, Gitarshop.hu-n, használtan Schecter Damient 70ezer ft-ból. Mivel annak az új ára 140ezer ft, és tényleg egy nagyonjó gitár, azzal jól jársz :D
Uh! Hát ez egy baromi jó ötlet! Milyen márkás hangkártyát vegyek vagy az már mind1?
A gitár tippedet köszönöm, de Angliában élek így az elég bajos lenne kihozni ide.
Ja, hát akkor sajnos nem tudok bővebb tanácsot adni gitárból, nem ismerem az ottani árakat. Hangkártya amúgy, itthon pl újonnan 30, de a használttal sincs semmi baj (mert vagy működik és jó, vagy rossz, de akkor azt úgysem adják el jóként:)) de van 5-7ezer ft körül is, olyat még nem használtam. Amire én gondolok, az a Line 6 UX, itt van róla egy videó:
http://www.youtube.com/watch?v=de-mdMf6u30
Amit én mondok, az a legalapabb, van hátul egy hangszóró kimenet, elől meg egy gitár bemenet. több nem is kell:) szoftvert adnak hozzá, és hallhatod, nincs gagyi hangja. az olcsó erősítőknél mindenképp jobb, meg nekem pl kényelmesebb is ha a gépről hallom magam:)
meg vannak ezek a fajták, ezekhez nem értek, de jó programokat lehet letölteni, biztos jól meg lehet csinálni a hangzást:
ezek olcsóbbak, a Behringer vagy 8ezer ft itthon, de vannak márkanélküliek már 2-3ezer fttól
oh köszönöm a választ! S estleg kaphatnék egy tippet hogy hol tudom ezt a hangkártyát megvenni Magyaroszágon használtan pl, mert ahol én néztem ott 30 fölött van..
Nagyon rendes mégegyszer köszönöm!
Epiphone sg special: 40 ezer
Epiphone les paul special: 43 ezer
Cort z 42: 56 ezer
puha gitártok:4-5 ezer
kromatikus hangoló: kb 4 ezer
Vox pathfinder 10wattos gyakorló erősítő: 19-20e
2 csomag húr:kb 4ezer
+
pengetők
A két epiphone gitárral a 80 ezren belül maradnál és lenne mindened :) cortnál kicsit rákéne fizetni .(hangszerdiszkont.hu ról néztem az árakat). Ha csak otthon gitároznál, akkor a kiegészítők helyett vehetsz effektet is, pl. Artec pedálok eléggé jók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!