Ha megveszek eredetiben egy CD-t jobb lesz a hangzása, mint letöltve mp3ban?
Ezt mondta 1-2 ismerősöm. De, nem értem miért lenne jobb egy eredeti CD hangzása, mint egy MP3 album letöltve a netről.
Azért mondják ezt, hogy megvegyem eredetiben, és ez bevétel sok embernek, vagy tényleg jobb a hangzása egy eredeti CDnek, mintha letöltöm a netről mp3ban?
És számítógépen van hallható különbség? Szóval nem hifibe rakom a CDt, hanem gépen hallgatzom, mintha mp3ban hallgatnám, a gépről.
Ha hallod hogy rosszabb az MP3 ott a FLAC. ;-)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Én sokat hallgatok zenét és a nagy része (kb 80%) letöltött mp3. Szerintem, egy jól letöltött mp3 szinte ugyanolyan mint a cd-s.
Én nagyrészt youtube-ról szoktam letölteni, és ott általában található jó minőség.
OFF /
Ha valakinek a youtube-ról letöltött és ezután a videóból külön választott hangminőség elég jó, akkor az az egyén ezen témában nem kompetens.
/on
Az eredeti kérdésre válaszolva :
Igen , jobb minőségű az eredeti CD , mert a rajta található hanganyag 1411kb/s bitsűrűségben lementhető .wav formátumban, azaz veszteségmentes (angolul lossless),míg maga az .mp3 maximum 320kbs bitsűrűségű (lossy) formátum.Ez azt jelenti hogy az mp3-ba konvertálás során a nyers zeneanyagból ki vannak vonva az emberi fül számára nem észlelhető tartomány elemei , és az ezáltal létrehozott file mérete nagymértékben , minősége kisebb mértékben csökken.De nem kell ahhoz vájt fülűnek lenni hogy a különbséget meghalljuk egy .mp3 és egy .wav / .flac között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!