Hogy tudnék megtanulni szintetizátoron játszani?
Nem sokára lesz szintim, most pedig volt nálunk kölcsönben egy.
PianoHero segítségével egy számot meg is tanultam.
De pl hogy tanuljak meg olyan számokat amihez nem tudom a piano hero segítségét kérni.
Vagy a balkézzel való kiséretet hogy tudom megtanulni?
Van erre valami elmélet hogy ha pl. jobb kézzel egy A hanggal kezdem el a számot, akkor a bal kezes kiséret is Amolban van, na de akkor is honnan tudom hogy mikor kell váltanom??
A PianoHero-t nem ismerem, de ha erről van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=p2mPdXJsLcc
akkor ebbe bármilyen midi fájlt be lehet tölteni. De ezen kívül rengeteg alapszintű zongoratananyag létezik még, és youtube-videókból is Dunát lehet rekeszteni. Csak keresgélni kell, és foglalkozni az üggyel!
A gyakorlat fontos, és lelkesítő az eredmény, a sikerélmény, de fejben is rendbe kell tenni a dolgokat. Meg kell érteni a zeneelméleti összefüggéseket, hogy összetettebb zenékkel is meg tudj birkózni. Arról nem is beszélve, hogy miután megtanulsz kottát olvasni, megszűnik a "miből tanuljak" probléma: tonnaszámra találhatsz kottákat, mindenféle stílusban és szinten. Kezdőknek zeneelméletre ezt szoktam ajánlani:
Köszönöm a válszodat!
Nagyon hasznos az oldal amit belinkeltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!