Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyibe kerül egy szintetizát...

Mennyibe kerül egy szintetizátor? Szóval hány billentyűsnek kell lennie, hogy én tudjak rajta tanulni?

Figyelt kérdés
Az van, hogy én szeretnék megtanulni zongorázni alapszinten, de csak magamtól. Tudom, hogy a szintetizátor nem pótolja a zongorát, de én nem is zongoraművész szeretnék lenni,(a magamtól tanulást pedig én megoldom) hanem csak úgy néha magamnak játszani könnyebb dolgokat stb. 40.000 ft. körül szeretnék, de inkább alatta, ha van ilyen és nem kellenek rá kiegészítők, billentyűk a legfontosabbak fontosak.

2011. nov. 18. 20:46
 1/4 mbalage ***** válasza:

Milyen műfajt szeretnél tanulni? Klasszikus kétkezes zongoradarabokat sajnos nem lehet 40e Ft-os hangszeren játszani. A közepesnek számító 61 billentyű, vagyis 5 oktáv nem elég ehhez, időnként mélyebb vagy magasabb hangok is szükségesek, még az egyszerűbb darabokban is.

A következő szint a 76 billentyű, és ehhez már legalább súlyozott mechanika szokott társulni. A teljes 88 billentyű pedig szinte mindig kalapácsmechanikás. Ezek viszont már inkább a százezres nagyságrendtől indulnak.

De ha nem klasszikusra kell, csak úgy dallamokat-akkordokat játszogatni, akkor elég a 40 ezres hangszer is. Ennyiért már 61 billentyűst is kapni, de elég lehet a 49 is, viszont fontos, hogy teljes méretű és dinamikaérzékeny (billentésérzékeny) billentyűk legyenek!

2011. nov. 18. 22:23
 2/4 anonim válasza:

Sziasztok!

Engem is foglalkoztat a téma... Az első válaszolónak köszönjük az infókat. Konkrétan márkát tudsz javasolni? Vagy az mindegy? Honnan lehet tudni, hogy egy szintetizátor billentyűinek van-e dinamika érzékenysége? (természetesen anélkül, hogy kipróbálnánk)

Ezt hogyan írják ki a "dobozra" a gyártók?

Amúgy szintetizátorban: Yamaha vagy Casio? (Azonos ár mellett melyik a jobb?)

2011. nov. 20. 14:37
 3/4 anonim válasza:

Kedves első válaszoló, még egy kérdésem lenne.

Itt a linken van egy rövid specifikáció...

[link]

Mit jelenthet az, hogy "transzponálás"? Ha mátrixokról lenne szó, akkor tudnám, de így fogalmam sincs.

2011. nov. 20. 14:39
 4/4 mbalage ***** válasza:

Márka sztem a 100e Ft-os kategória alatt jóformán mindegy, de érdemes az ismerősen csengő nevek közül választani. A Casio-nak nagy múltja van az ilyen olcsó hangszerek terén. Mivel itt még kimagasló minőségre nem lehet számítani, a legfontosabb, hogy meglegyen a legalább 1 év garancia, és az érvényesíthető is legyen.

A dinamika érzékenységet meg szokták említeni a specifikációban, általában a billentyűk száma mellett. A jelző lehet dinamikus, leütésérzékeny, dinamikaérzékeny, vagy angolul "velocity sensitive". Rá kell keresni a típusra több helyen, és ha sehol nem írják a fentiek közül egyiket sem, akkor az valószínűleg nem dinamikus. Szerintem ez a helyzet a linkelt Casio CTK-240-nel is.

A transzponálás zenei fogalom, esetünkben a billentyűzetet lehet áthangolni ezzel a funkcióval. Például egy egész oktávval lejjebbre.

2011. nov. 21. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!