Gitárhangolási gondok, mit csinálhatok rosszul?
Ha a hallásoddal nincs baj akkor itt hangold be.
http://www.youtube.com/watch?v=jJxRjWtwmEE
és ezután nézd meg az 5. bundos hangolást (alulról a 3. húrnál 4. bund)
ha így se jó akkor a gitárod nem tökéletes.
már be volt hangolva mikor vettem és apám is betudta hangolni szal csak én vagyok béna
de azért köszi ment a zöld kéz :)
Ez olyan dolog, hogy gyakorolni kell.
Majd később jobban meghallod az apróbb különbségeket, pontosabban menni fog, de egyébként az az egyik legpontatlanabb módszer.
Sokkal pontosabb ha üveghangokkal hangolsz, habár ez inkább elektromos gitárral könnyebb, de akusztikuson is működik.
Az E6-os húron 5. érintőnél pengetsz egy üveghangot majd közvetlenül utána az A húron a 7. érintőnél szintén egy üveghangot, úgy hogy a kettő összecsengjen.
Ha nincs behangolva a két húr, akkor vibrálni fog a hang (interferencia).
Ahogy hangolod össze lassulni fog a vibrálás, majd ha pontos teljesen megszűnik.
Fontos még, hogy mindig lazítsd le a húrt picit és lassan feszítsd amíg jó nem lesz, fordítva mire a többi húrhoz érsz el fog mászni a hangolás.
Az előbbi módszerrel végigmész az összes húron (g húron 4 érintőnél jön az az üveghang) és jó lesz.
Nyilván először a kiindulási húrt érdemes belőni valamilyen referenciához. :D
az 5. és a 7. érintőn üveghang, kivéve azt amelyiken a 4. érintő
oké megpróbálom köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!