Miért ilyen rossz a mai könnyűzene?
Mert a régi nagy slágereket próbálják felújítani, csak azt nem veszik érszre, hogy ahhoz énekelni is tudni kellene.
A mostani zenéket már számítógéppel csinálják, nem lényeg, hogy az előadó nem tud énekelni, majd kijavítják a processzorok.
Amit látok az a látvány amit hallok az halvány a mai pop zenében.
Melyik műfaj?
De igazából midegy. Az időseknek az tetszik, ami összeköthető a fiatalkorukkal, és az nem egy 2000 után született szám lesz. Aminek a hallatán éreznek valamit.
Vegyük pl.: a metált.
Én 16 éves vagyok, és azok, amelyer régebbiek (pink floyd, s társai) nem hoznak lázba, mert nem az én korszakom, és ez már elvág sok lehetőséget. Nekem az újabb metál bandák jönnek be, mert maiak, a mával foglalkoznak. Ők nekem a jelen, és Pink Floyd a múlt.
Az első válaszolónak igaza van, a feldúsított múltszázadi zenék mennek gyakran. Igazából nincs baj a könnyűzenével, például (bocs, most csak ezen belül tudok érvelni, mert én ezt ismerem, és szeretem)...szóval például a rock. Ha hazai viszonylatba nézem a dolgokat, akkor itt minden koppintás, sajnos a rockba is. Vannak ugyan tehetséges elnyomott zenészek, de nem tudnak érvényesülni, mert nem hódolnak be a trendeknek. A mai zenei ízléssel van inkább a baj, hogy a média csak az új trendek (emo, homokos bandák, playboy nyuszik, akik hirtelen énekesnek mennek...) zenéit adja le. Ha az én műfajomban gondolkodik, annak ellenére, hogy az ősrock verhetetlennek számít, látok sok olyan remek bandát, akik megküzdenek azért, hogy ne azt a hangzást készítsék el ők is, amit az eddigiek. Igazán egyedi együttesek pl.: Avenged Sevenfold, Dragonforce.
(Persze biztos van ilyen más műfajokban is...)
Mellesleg a Pink Floyd mióta metál?
2. vagyok
Én szeretem azt a zenét is, amit Te tucc-tucc-nak hívsz. (már amennyiben az ebm-et egyáltalán ismered...)
És a dédnagymamád (a nem is olyan ritka) kivételek köé tartozik, örülj neki! :D És nem azt írta,. hogy csak az van, amit írtam, szóval érted, én csak egy sablont adtam, Neked.
És a Pink Floyd pszichedelikus, vagy progresszív metál nem?
Én is csinálok zenéket, illetve írok dalokat, és elképedve nézem ahogy ezek az új "slágerek" piacot bontanak. Aki dolgozott már hangszerkesztővel, az tudja, hogy egy ilyen zenét, mint amik mostanában nagyon mennek, pofon egyszerű megcsinálni. Csak sajnos a mai zenében a lényeg az '1'-eken van. Amúgy meg nem baj, ha a zene egyszerű, de, hogy egyik kedvencemet az Emil Rulez zenekart idézzem,
"Ordítsuk szerelem, ordítsuk álom". Előveszik ezt a két szót és kész a dal. Milyen igaz. Az emberek egy kis többsége fel is van háborodva a zene igénytelensége miatt, de hiába. a Másik nagy baj az sztem, hogy a zene nevel, és életstílust is ad. Na most innen mindenki gondolja tovább
rossz helyen hallgatod.
http://www.youtube.com/watch?v=yLYGExXDTG8
http://www.youtube.com/watch?v=6J4Ye7nRT0s
keress olyan embereket, akik ilyen furcsa dolgokat hallgatnak, ők majd ajánlanak neked értelmes zenéket.
last.fm -en is lehet vak tyúk is talál szemet jelleggel emberek/stílusok alapján nézelődni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!