Szeretnék venni egy digitális zongorát. Mik a legjobbak 100 000 Ft környékén?
Attól függ, mik az elvárásaid vele kapcsolatban. Nekem casio cdp-100 van, ez elég jó, bár nem bánnám, ha lenne benne metronóm. Van rajta kb. 5 hangszín és ennyi, meg kalapácsmechanika.
Ha viszont ennél több igényed van, akkor más lesz a nyerő.
Ha újat szeretnél venni, akkor inkább 150e Ft felett érdemes gondolkodni. Ennél olcsóbban is van digitális zongora, de csak komoly kompromisszumokkal. Értsd: gagyi márka, nem elég tartós, hamar meghibásodik, egyáltalán nem meggyőző a hangja, a billentése.
Ha viszont nem ódzkodsz a használt dolgoktól, akkor akár 100e körül is találhatsz egy használható, és a hasonló árú újhoz képest nagyságrenddel jobb billentésű és hangú hangszert is.
Köszi a válaszokat!
Mbalage, milyen márkában érdemes gondolkodni ha használtat nézek?
Nekem Yamaha van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Egytértek viszont az előttem szólóval, nem érdemes 100e körül nézelődni. Én inkább "200e fölött"-et írtam volna, de ha szerencséd van és kifogsz egy akciót, akkor talán olcsóbban is lehet kapni.
Az ennél olcsóbbaknak általában az a bajuk, hogy nem hasonlít a játékélmény a hagyományos zongoráéhoz. Én kipróbáltam többet is, és miután 10-12 fajtát végignéztem, a mostani mellett döntöttem, mert meglepően igazinak hat.
A használt zongora jutott még eszembe, de nem tudom, hogy digitális zongorát érdemes-e használtan venni... Ha esetleg van valakinek tapasztalata... Vagy olvass utána, hátha tudnak valami okosat mondani a használt zonrogákról.
Nekem is Yamahám van, és állítólag ezzel a márkával vannak a legjobban megelégedve a klasszikus zenészek is - már amelyik hajlandó egyáltalán leülni egy digitális hangszer elé. Sajnos ők nagyon szkeptikusak, sőt az előítéletesek lenne a helyes kifejezés.
A P120 is jó lehet, de nem hiszem, hogy 150e Ft alá mennének az árával, ennyiért pedig újonnan is lehet kapni egy P95-öst. Nyilván 200e Ft felett lehetne a legjobban válogatni, de ha nincs rá keret, akkor nincs.
Szóval, én a Yamahát és a Rolandot ajánlom. Ezeket még ma is Japánban gyártják (tudtommal), és mindkettő könnyen szervizeltethető Magyarországon. Mindenképpen ki kell próbálni a hangszert vásárlás előtt, nyugodt körülmények között. A billentését és a hangját kell a legjobban megfigyelni. Nem mondanám, hogy az egyik márka jobb, a másik rosszabb, mert mindenkinek más az igénye, és annak kell a hangszer megfeleljen. És persze végig kell próbálni az összes billentyűt, gombot és vezérlőt. Ha az ember elég alapos, a használt hangszerben sem fog csalódni.
Nekem van szintim az 1000 szer jobb mint a digi zongorák...!!!!!!
Nekem van egy elado casio szintetizátorom, nagyon olcsón!!!
Mi anno 1 hónapja vettük a szintit egyszer volt használva max 30 percet 110.000 ért vettük, de én mégis 60.000 ért adom... mert kell sürgősen pénz...! Ha érdekel: [link]
Nézd meg és hívd fel ezt a számot napközben oda nem a jobbik van megadva:06704549055
Eljöhetsz megnézni, kipróbálni, és le is lehet belőle egy keveset faragni az árából!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!