Dj zéshez hol találok alapokat?
Figyelt kérdés
mint ahogy ez a dj is dolgozik: http://www.youtube.com/watch?v=DwuN2uSxLyI
az egyiken megy az alap zene, az ütem, ezt én a basszusnak nevezem, a másikon pedig megy a magas hang( amivel dolgozik) hol találok ilyen alapokat?
2011. okt. 6. 14:59
1/2 anonim válasza:
Amit látunk, az nem klasszikus értelemben vett egymásba mixelés, hanem turntablism. Ehhez lehet kapni scratch lemezeket, battle/dj tool címszó alatt kell keresni a boltokban. Ezek a hangminták csak pár másodperc hosszúak, és ezeket lehet variálni kézzel, crossfaderrel. Viszont nem értem, mit kezdenél ilyen lemezek hanganyagával digitálisan? Vagy arra gondolsz, hogy vannak már rendes Technics-eid és keverőd (ez alaphangon fél milla) és szeretnél lemezeket venni? Mert ehhez tudok adni linkeket. De ha csak digitális hanganyag kell, azt nem tudom mire lesz jó neked. Az egész műfajnak csak analóg formában van értelme, vinylekkel, lemezjátszókkal, keverővel.
2/2 anonim válasza:
Ha nem tudsz magadnak egy sima dob+basszus alapot keverni, akkor az egyetlen tanácsom hogy ne nagyon akarj DJ lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!