A viván vagy a rádióban miért nem játszanak rockot vagy metalt?
hívd fel, és megtudod..
és, ugyan.. akik ezt szeretik nem a rózsaszín vivát fogják hallgatni hátha két lédi gaga szám közben felcsendül valami hörgés.. benyomsz egy cd-t és hallgatod ha akarod..
nem lehet az egész közönséget a tv elé csábítani, és ha szelektálni kell, a divatzene sokkal nagyobb szelet, mintha kemény rockok/metált nyomatnának..olcsó zene és könnyebben eladható a nagyközönségnek
Régen, amikor még valahogy igény volt ezekre, a Bridge fm-en ment rock műsor Dénes Tamással (wat? - de tényleg). Static-X, Disturbed, Rob Zombie, Slipknot, Murder Dolls, Incubus - és még csomó tényleg jóság, csak már nem emlékszem. Jajj de szép volt az.. volt ott Rock, jó kis mötál.. na tessék, most mindjárt sírok, hogy rádióban ilyen már nincs.
Másik: MTV2 (zenecsat.) régen csak rock volt, nem? Elvették tőlünk, akkor meg azért sírt a szám. Most is az van rajta? Mert akkor hallgasd azt, mert jó zenék vannak. Én pl a Top10-eket is imádtam ott.
Ja és bocsi, az előző kommentből kifelejtettem, hogy a szomorú az, hogy nem lenne nagyobb a nézettségük/hallgató táboruk, hidd el.. pont azért, mert az ilyen divat dolgokra többen kapnak rá és amúgy - a bölcsek azt mondják, hogy az, hogy ki milyen zenét hallgat, erősen intelligenciafüggő. Gondold végig: aki atom-discon szocializálódott, soha nem fogja tudni értékelni mondjuk Satrianit úgy érdemben. És lássuk be: a mai fiatalság sajnos nem kimondottan az intelligenciájáról híres... TISZTELET a kivételeknek, mert vannak.
Én anno csináltam olyat még amikor a Rádió1 nem volt annyira elk*rvulva, hogy betelefonáltam és kértem egy sima LP számot. Csaj leírta a kérésemet, aztán utána tosztak lejátszani. Valószínű nálad is az lenne, hogy "szeretnék egy jó kis In Flames-et", felírnák, de nem játszanák le - de azért ők jófejek, mert felírták mit szerettél volna, ők meghallgattak téged.
Ja és azért írok ennyit, mert igen, mérges vagyok, hogy alig van igény a metálra és rockból is csak a divatrockot nyomatják (pl. csapda - örökké tart, nem pedig olyan számaikat játszák, amikre tényleg azt mondod, hogy 'na ez Tankcsapda.', mert amúgy meg bírom a csapdát is. itt amúgy lehet megemlíthetném a hooliganset is, de nem merem, mert bajban vagyok a műfajjal amit játszani próbálnak - mind1, a lényeg, hogy értesz:D )
Ez a divat. Mostanában nem kell igényesnek, jónak, minőséginek lenni egy dalnak hogy "világsláger" legyen, elég ha az "előadó" elég jól fizet. Néz meg, hogy az elmúlt 3-4 évben milyen magyar előadók futottak fel?
Én a következőkről hallottam sokat:
Road (punkmetal)
Leander (popmetal)
SP (no zene, de a hallgatóság női része meg van bolondulva a kinézetéért)
Fluor (szintén semmi zene, bár régen állítólag jó volt, mára a szövegei és a megjelenése is több szempontból gyanús)
És kik azok, akikben óriási tudás, tehetség, jövő lenne, de mégsem ismerik a nevüket:
The Forgotten Obilvion (Metalcore)
Deniz MC (rap)
Chron (rock)
Neverwood (rock volt, 2009 áprils és 2011 augusztus között).
Egyszerű: nem igénylik az emberek, mert már saját ízlésük sincsen, nemhogy elvárások vagy valami... Ami megy, azt hallgatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!