Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért búg ilyen őrülten az...

Miért búg ilyen őrülten az erősítőm?

Figyelt kérdés
1hónapja jött meg a Marshall 101fx 100w-os erősítőm. Akkor az erősebb overdriven picit zúgott, de mostanra már annyira búg, hogy a 2overdriven alig hallom amit játszok, a crunchon is alig lehet, és a sima cleanen is egyre erősödik, már 1hete nem merem használni, mert nem akarom, hogy baja legyen. A gitárom nagyjából 30éves (először 1komolyabb erősítőt akartam venni, mert már elég jól tudok gitározni, és picit későbbre terveztem a gitár vásárlást). A kábellel vagy a gitárral lehet a baj? Egy dolog lenne nagyon fontos még: ugye az erősítőt ez nem teheti tönkre, mert nagyon nehéz volt ennyi pénzt össze kaparnom rá :S.
2011. szept. 21. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Kábel+gitár egyformán lehet probléma.

Nekem gitár para volt, hasonló szitu: vettem egy elég fasza Laney kombót, búgott mint a sz*r, főleg ha csak egy pickup szólt(Squier Affinity Strato) a 3ból.

Aztán vettem egy Epiphone Les Paul-t is mellé, és búgás volt-nincs :D

Szóval szerintem elsősorban a gitárban keresd a hiba okát.

De legkönnyebben úgy tudsz erről meggyőződni, ha megkérsz valami havert, akinek van nem-búgós setup-ja, hogy tolja rá az erősítődre a gitárját, az ő saját kábelével.

Ha búg, akkor szar az erősítőd.

Ha nem búg, erősítő-hiba kizárva.

Aztán mondjuk kipróbálhatod, hogy az ő gitárja, a te kábeleddel. Ha búg, a kábeled sz*r. Ha nem búg, akkor viszont biztos lehetsz benne, hogy a gitárod a sz*r.

2011. szept. 21. 22:14
 2/7 A kérdező kommentje:
jajj azt nem írtam még, hogy amikor a bal kezemmel lefognék egy húrt, és 7-8centi közelségbe rakom akárhol a gitáron, akkor 3X hangosabban kezd el búgni :D
2011. szept. 21. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy gitár elektronikájával lesz a gond, szerintem irány egy hangszerbolt, vigyél mindent, majd ők megmondják! Lehet, hogy csak a kábel hibás.
2011. szept. 21. 23:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a gitár babrálásától hangosodik meg halkul a búgás akkor biztos hogy azzal van a baj. Milyen hangszedők vannak benne? Egyáltalán milyen a gitár? Ha valamennyire értesz a villamossághoz, nézd meg magad az elektronikáját, ha nem, vidd el hangszerészhez.
2011. szept. 22. 15:10
 5/7 A kérdező kommentje:
a kábel nem hibás, elvittem hangszerboltba, ott mondták h jó. Azt mondta a csávó, hogy tekerjem le a gaint és a mastert (inkább szerintem azt akarta mondani h fel, de mind a 2féleképpen megcsináltam) és nem búgott, így a gitár a szar sajnos :S
2011. szept. 22. 19:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem valamelyik hangszedő baszakodik...
2011. szept. 22. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha a gaint letekered, az gyakorlatilag csak kozmetikázás, egy egészséges gitárnak (hozzáteszem, minőségi gitárnak) max gain-nel sem lenne szabad ennyire zúgnia.
2011. szept. 22. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!