Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egy ilyen dalban mit lehet...

Egy ilyen dalban mit lehet játszani? Gitár

Figyelt kérdés

A dal szólóját leszedtem, és a refrént is próbálgattam kvintekkel játszani, de úgy nem az igazi, unalmas és egyszer?. A környékbeli zenekarok gitárosaitól is próbáltam már ellesni, de nem értem a logikáját! Annyit sikerült észrevennem, hogy folyamatosan rakosgatják az ujjaikat, semmi több. Mintha akkordbontás lenne, vagy nem is tudom. Az E-A-D húrokon játszák ezt a számomra ismeretlen technikát, ahogy elnézem.

Eddig nem ilyen zenéket játszottam, de valahogy mostanában igen elkezdett érdekelni.

http://www.youtube.com/watch?v=ZE2VOr3C8GA&feature=related

2011. szept. 19. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Kvintelni kell lakodalmas 8-adokban. Nagyon egyszerű.
2012. febr. 13. 03:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Hú ezt bõvebben kifejtenéd? Köszi!
2012. febr. 13. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze. Attól függ, a refrénben mást kell csinálni, mint a verzében. Alapvetően, amit a ,,zongora'' játszik, azt kell átültetni gitárra, legalábbis hasonlót. A lakodalmas ritmus azt jelenti, hogy nyolcadokban kell tompítva rácsapni a húrokra lefelé, majd felfelé úgy, hogy megszólaljon az akkord, illetve kvint. Ehhez természetesen barrés akkordokat használj!
2012. febr. 13. 22:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Ja ucca-ucca? Az megy, de nem próbáltam még kvintekkel
2012. febr. 13. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem végig az van ám, csak kisebb részeken.
2012. febr. 15. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!