Basszusgitár vásárlás Budapesten?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy basszusgitárt, de nem tudom, hol tudnám a legmegfelelőbbet beszerezni. Kezdő vagyok, és valami könnyű, kézreálló darabot szeretnék (16 éves lány vagyok, és nem túl nagyok a kezeim). Esetleg tudnátok ajánlani hangszerboltot a XVI. kerület közelében, ahol aránylag nagy a választék?
És az árakkal kapcsolatban is lenne egy kérdésem, nem tudom, hogy milyen árkategóriában lehet már normális basszgitárt kapni, 50.000 fölé nem igen mennék. (Jó lenne már 30 körül találni egy jóravalót :) )
Válaszaitokat előre is köszi!
Üdv
húú, basszgitárokhoz nem nagyon értek, de szerintem nem túl sok jóravaló basszgitár van 50 alatt :/ szólógityókból én Ibanezre esküszöm, de a basszgitárjaikat mindenki leszólja.... nemtom, szerintem mindjárt jön valaki, aki megmondja a frankót :DD addig is keresgélj :D
én az aktív elektronikára gondoltam, de az aktív hangszedő is sokat dob rajta:) az aktív elektronika azt jelenti, hogy a gitáron lévő potméterek(ha kezdő vagy, a csavargatható cuccok:D) segítségével állíthatod az EQ-ját a kimeneti jelnek(magas, mély, drágább gitároknál közép is), az aktív hangszedő meg simán bitang nagy jelet ad le:)
lehet hogy tényleg érdemes lenne használtat venned, esetleg kicsit rágyűjtesz és vmi ilyesmit:
Én is a használt hangszert javaslom. Így olcsóbban kapsz minőséget, akár 50e-ért is megfoghatsz egy egész jó gitárt, miközben újonnan semmiképp nem kapsz megfelelőt. A jó gitárok árai 100e és 300e között mozognak, 100e alatt különféle kompromisszumokat kell kötni, 300e felett pedig a relikviák vannak.
Fontos viszont, hogy különféle zenei stílushoz és játékmódhoz különféle gitár való (még a rockon belül is!), ezért nem biztos, hogy elsőre megtalálod a számodra legjobbat. Ebben is tud segíteni a hangszerboltos, ha valóban ért hozzá.
Ha ennyire aggódsz a "nem túl nagy kezek" miatt, akkor a boltban is említsd ezt meg, és kisebb menzúrájú, vékonyabb nyakú hangszert válassz. Négy húrost vegyél, ne hagyd magad rábeszélni többre. És szerintem ne csak egy boltba menj be a környékeden, hanem keress fel több belvárosi nagy gitárboltot is! Több hely = több információ, és több lehetőség egy jó hangszer megtalálására.
És van még egy rossz hírem: önmagában a gitár nem elég, kell mellé egy erősítő is, amin a hangszer meg tud szólalni. A legkisebb kombó erősítők ára 10-20e Ft, de ez csak otthonra jó, és nem igazán ad ki mély hangokat. 10e-ért kaphatsz basszgitárhoz való fejhallgató-erősítőt is, amibe normál fejhallgatót tudsz bedugni, ez kifelé egyáltalán nem szól. Egy élő zenélésre is használható erősítő kb. 50 ezertől indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!