Mit jelentenek ezek a szavak ebben a számban?
A Barbárfivérek Utcadiploma című számában Saiid részét nem teljesen értem. Így hangzik:
"Pofádba nyomunk egy AK-t PH-val,
A streeten rímmel dobálózunk, amíg ti téglával,
Mocskos témákkal, lassan már csak fél májjal,
Műmájerek kifekszenek a betonon 2 vállal!
Nem szexi black zene, ha rafkós lennél tetszene
Keleti raplemez körberajzolunk krétával,
Jövünk utcával, sikátorral, térrel,
Ez meg a puccával, meg a bürökrata vérrel,
A másik bénába a turulról csak terel,
Ennek beatbe segített felülről a Pharrel,
Camouflageban toljuk, az az uccai apparel,
Klubban, vagy a panel, minden telep dzsungel dzsukel!
Kevés a kanyhaló a legtöbben beszovelok,
Ocelot-mintás kokeró csaj volt, akit kamelok!
Biboldó vagyok, lenyóra oltod csak a csapatot,
Nem érdekel mit hallasz ott, hogy tartom-e a sabbatot
Szombatonként én pop mc-ket szopatok,
Cefetek, a rapekből nem maradnak csak cafatok
Rajtunk nőttél fel, ghetto-funk a falka hazabasz,
Annyi sebet vágunk rád, nem takarja a Hansaplast!"
Amiket nem értek:
"black zene"
"Keleti raplemez"
"turulról csak terel"
"Pharrel"
"Camouflage"
"apparel"
"dzsukel"
"kanyhaló"
"beszovelok"
"kokeró"
"kamelok"
"Biboldó vagyok"
"lenyóra oltod csak a csapatot"
"Hansaplas
Ezeket nem értem. Előre is köszönöm a válaszokat.
biboldó=zsidó
dzsukel=rafinált, huncut
black zene.. az gondolom pl. 50cent lehet.. tehát ilyen néger előadók
ami szerintem a jelentése:
P0fádb@ nyomunk egy AK-t PH-val - ez szerintem érthető, AKPH=Akkezdet Phiai
A streeten rímmel dobálózunk, amíg ti téglával
Mocskos témákkal, lassan már csak fél májjal,
Műmájerek kifekszenek a betonon 2 vállal - ők freestyleban rappelgetnek, nem harcolnak, nem oltanak le mindenkit, nem isszák részegre magukat (fél májjal a betonon)
Nem sz*xi black zene, ha rafkós lennél tetszene - ez nem néger rap, ha ügyes/cseles lennél, tetszene
Keleti raplemez körberajzolunk krétával, - a 90-es évek nagy lemezeire gondolhat, hogy azt próbálják utolérni
Jövünk utcával, sikátorral, térrel,
Ez meg a puccával, meg a bürökrata vérrel - ők nem márkákkal jönnek, hanem a "teleppel"
A másik bénába a turulról csak terel - a turulról csak terel kifejezés nagyjából annyit jelent, hogy hamisan, tudatlanul magyarságot közvetít,gyakorlatilag ostoba hungarista, "terel" a turulról
Ennek beatbe segített felülről a Pharrel - Pharrel, azaz Pharrel Williams néger énekes, dalszövegíró, gyakorlatilag az illető akiről ez a sor szól, lopta Pharrel egyik számának az alapját, ú.m. "beatbe segített"
Camouflageban toljuk, az az uccai apparel, - "Camouflage" terepminta, "apparel" pedig az öltözködés
Klubban, vagy a panel, minden telep dzsungel dzsukel! - a klubbokban az ő számait játsszák, "klubban, vagy a panel" =klubbokban vagy panelházakban, minden telep dzsungel, a "dzsukel" pedig rafináltat jelent.. (de van aki szerint kutyát)
Kevés a kanyhaló a legtöbben beszovelok, - kevés a "kanyhaló" vagyis a rafinált ember, "beszovelok" = a szovel szó maga azt jelenti, hogy vki alszik, (én szovelek, te szovelsz, ő szovel..) a beszovelok pedig kb annyit tesz, hogy alszanak, nem ébrednek fel, kicsit átvitt értelemben sem.
Ocelot-mintás kokeró csaj , volt akit kamelok! - ovelot=tigris vagy párduc, de valamelyik csíkos ragadozó, kokeró=roma, kamelok-tetszik, (ő volt akit kamelok-ő az egyetlen, akivel lefeküdtem volna)
Biboldó vagyok, lenyóra oltod csak a csapatot, - biboldó-zsidó (saiid zsidó), lenyó-a lepattan szó egyik érdekes formája, a sor pedig hogy "zsidó vagyok, és bár oltasz minket, ez lepereg"
Nem érdekel mit hallasz ott, hogy tartom-e a sabbathot - ez egy vallási sor, a "sabbath" a zsidóknál a nyugalom ünnepe, a türelem napja, saiidot nem érdekli mit gondolnak róla
Szombatonként én pop mc-ket sz*patok,
Cefetek, a rapekből nem maradnak csak cafatok - szombatonként szoktak összeröffenni a legtöbb városban az amatőr és nem annyira amatőr rappesek valamerre, ezzel a sorral elmondja hogy ő tarolni szokott, mindig nyer.
Rajtunk nőttél fel, ghetto-funk a falka hazab*sz,
Annyi sebet vágunk rád, nem takarja a Hansaplast! - ghetto-funk=telepi életérzés, a Hansaplast pedig egy sebtapasz márka.
Remélem segítettem:)) és bocs a javítások miatt, nem engedte alapból elküldeni simán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!