Magyarországon miért ilyen egysíkú, beszűkült az emberek zenei ízlése?
Ezzel én is így vagyok :)
Ha csak a körülöttem élőket haverokat ismerősöket nézem, ők leragadtak a magyar zenéknél, a Dance azaz a discoban játszó zenéknél és ami a viván megy általános hülyegyerek zenék már bocsi :)
Lényeg: én Trance stílust hallgatok!
DE! Az ismerőseim és az emberek 99%-a. ezt összekeveri a Dance-el meg a Technoval. Holott ez teljesen más.
És alig hallgatja valaki. Ha el is mennek nagyobb koncertekre pölö Armin vagy Markus schulz, azokra sem a zene miatt mennek el, hanem a buli miatt...
Szerintem ez nem Magyarország jellegzetessége. Az emberek jelentős részének életében nem játszik igazán fontos szerepet a zene. Ők inkább csak azért hallgatnak valamit, hogy ne legyen csend. És ehhez megfelelnek a már jól bevált számok is. Megint mások csak a tánc kedvéért hallgatnak zenét, nekik sem annyira fontos a változatosság. És sajnos sokak számára csak az a zene létezik, amit a tévében-rádióban hallanak minden nap.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a zene érzelmi töltetet hordoz. Sokaknál egy-egy szám, vagy előadó, esetleg egy zenei korszak bizonyos élményekhez kötődik, így érthető módon nekik leginkább az a kedves.
2.
Sajnos amit írtál. ez jellemző a többségre
"És sajnos sokak számára csak az a zene létezik, amit a tévében-rádióban hallanak minden nap. "
Nagyon kevesen vannak akik azért hallgatják meg a zenét mert "meg akarják hallgatni" hanem csak azért mert éppen az megy..
Mert a tv erre tanít. Lásd: X-Faktor stb...
Egyébként én Black metalt és Ambient-et hallgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!