Semmilyen képzéssel és 0 zenei tudással még alapíthatok egy bandát?
Bandát bármikor alapíthatsz, sőt ma már sikeres is lehetsz vele, ehhez még zenei tudás sem kell. :)
Komolyra fordítva: a legnagyobb gondot én abban látom, hogy a zenei elképzeléseidet zenei ismeretek híján nemigen fogod tudni tovább adni a zenészeknek. Emiatt rájuk kell bíznod a zenét, és jó eséllyel más fog kialakulni, mint amit te elképzeltél az énekedhez, hiszen ők is bele akarják majd adni a kreativitásukat. Csak akkor érdemes belevágnod, ha ez nem zavar.
Igen, én is pontosan így vagyok vele: értékesebbnek tartom a közösen születő zenei dolgokat, mind zenészként, mind hallgatóként.
Az viszont tény, hogy az énekes, a frontember mindig egy másik dimenzióban működik. Ő tartja elsősorban a kapcsolatot a közönséggel, ő ad elő a legközvetlenebb módon, stb. A közönség mindig többet foglalkozik a frontemberrel, mint a többiekkel, és ez így van rendjén. Ráadásul ha a frontember rossz, hiába jók a többiek, mehetnek ők is a lecsóba.
Az előzőben pedig arra akartam kilyukadni, hogy ha vannak zenei elképzeléseid, de nem tudod őket előadni, akkor ezek nem fognak megvalósulni. Vagyis: más lesz majd a zene, mint amit eredetileg az énekedhez képzeltél. Ilyenkor valószínűleg az énekedet is igazítani kell majd valamennyire az újonnan születő zenéhez.
De nincs kizárva, hogy összeverbuválsz egy jó csapatot, és idővel kialakulnak a közös munkamódszerek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!