Miért rezeg a gitár, és nem szól szépen? (tovább)
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a húrt közvetlen az érintő mellett kell lefogni.ilyenkor szépen is szól.De ha egy húron egy bundban 2 vagy 3 hangot is lekell fogni azt nem lehet mindet az érintők mellett lefogni nem??(pl.A-dúr)3 újjam van ilyenkor egymás alatt egy bundban.És ilyenkor ha lepengetem a húrokat rezegve szól.Valamit rosszul csinálok,vagy van ennek valami titka?(még nem rég kezdtem gitározni)2011. aug. 15. 22:13
1/1 anonim válasza:
Az A-dúr elég problémás akkord kezdőknek, és ennek legfőbb problémája az, hogy az ujjak nem férnek el egymás alatt úgy, hogy pontosan az érintők mellett legyenek, és emiatt szokott zörögni a húr. A másik probléma lehet az, hogy valószínűleg nem jól fogod le a húrt, ami ugyancsak az ujjak "összeférhetetlenségéből" adódik. Ha fémhúros gitárod van, akkor nem csoda, hogy ilyen gondjaid vannak, ugyanis az ilyen gitároknak keskenyebb a fogólapja, és a húrok is közelebb vannak egymáshoz. A probléma kiküszöbölésére van egy speciális fogásfajta a tört Barre, amit úgy kell alkalmazni ennél az akkordnál, hogy a kettes (középső) ujjaddal lefogod a H2-es húron a Cisz-t (2. bund), és az egyes (mutató) ujjad felső ízével lefogod a maradék hangokat. (A és E) Ez a technika sok gyakorlást igényel, éppen ezért kezdők nem is igazán, alkalmazzák, mert nehéz ráérezni és fájdalmas lehet annak, aki rosszul csinálja, de egy idő után meg lehet tanulni. Még egy segítség, ha esetleg nem alkalmaztad volna: próbáld ki, hogy a kis, gyűrűs, és középső ujjaddal fogod le az akkordot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!