Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért van az, h az énekeseknek...

Miért van az, h az énekeseknek mozog a nyelve ha énekel?

Figyelt kérdés
előre hátra mozog, és általában a tartott hangoknál fordul elő. Na ez miért van? A rezonancia miatt? Hogyan lehet ezt elérni?
2011. aug. 7. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Évek óta éneklek, de nem igazán értem, miről van szó :D Olyannal már találkoztam, hogy sokan vibrato közben az állkapcsukat rángatják, ami nemcsak hülyén néz ki, de teljesen felesleges is... de így hirtelen nem tudom hova tenni ezt, amit leírtál :D

Esetleg nem tudnál belinkelni egy videót?

2011. aug. 8. 09:31
 2/4 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=qf5fDh5SqGI

Itt pl 2:36-tól kb 2:40-ig csinálja Miklósa Erika, na az miért van?

2011. aug. 9. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Köszi a videót!:)

Hát, őszintén szólva ennek a dolognak semmi haszna az éneklésben, mert nem ettől lesz (szebb) vibrato-ja valakinek, sőt. Nem Erikát akarom leminősíteni, de valószínűnek tartom, hogy régi beidegződés lehet, mert mondjuk ilyen hülyén-modorosan tanították meg neki a vibratot és így maradt. Klasszikus stílusban mondjuk annyi hasonló finomságot lát az ember, hogy ez teljesen elenyésző... :D

De mindent összefoglalva ennek nincs semmi értelme, nem a rezonancia miatt van, és ne akard elérni, mert nem lesz tőle se szebb, se jobb, de legalább természetellenes. :D

2011. aug. 9. 17:22
 4/4 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a választ! :)
2011. aug. 9. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!