Miért van az, h az énekeseknek mozog a nyelve ha énekel?
Évek óta éneklek, de nem igazán értem, miről van szó :D Olyannal már találkoztam, hogy sokan vibrato közben az állkapcsukat rángatják, ami nemcsak hülyén néz ki, de teljesen felesleges is... de így hirtelen nem tudom hova tenni ezt, amit leírtál :D
Esetleg nem tudnál belinkelni egy videót?
http://www.youtube.com/watch?v=qf5fDh5SqGI
Itt pl 2:36-tól kb 2:40-ig csinálja Miklósa Erika, na az miért van?
Köszi a videót!:)
Hát, őszintén szólva ennek a dolognak semmi haszna az éneklésben, mert nem ettől lesz (szebb) vibrato-ja valakinek, sőt. Nem Erikát akarom leminősíteni, de valószínűnek tartom, hogy régi beidegződés lehet, mert mondjuk ilyen hülyén-modorosan tanították meg neki a vibratot és így maradt. Klasszikus stílusban mondjuk annyi hasonló finomságot lát az ember, hogy ez teljesen elenyésző... :D
De mindent összefoglalva ennek nincs semmi értelme, nem a rezonancia miatt van, és ne akard elérni, mert nem lesz tőle se szebb, se jobb, de legalább természetellenes. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!