Miért fog indulni Magyarország a 2012-es Azerbajdzsáni Eurovízión?
Úgy értem hogy a 2011-es is kudarc lett mert Wolf Kati megítélésében tükröződik Magyarország megítélése ami sosem volt jó Európában. Nem szeretik Magyarországot, hiába ez volt az egyik legjobb dal a 2011-es dalfesztiválon, 22.-lett.
Az Eurovízió egy politikai harc, de minek indul Magyarország ha nincs semmi esélye hogy megnyerje? Szinte senkitől nem kaptunk maximális pontot, (csak a finnektől), mindíg csak 1-2 vagy max 3-4 pontot kapunk. Hazugságokat is elterjesztettek hogy Kati transzvesztita stb.
Miért nem értik meg hogy nem szereti Magyarországot a legtöbb Európai állam?
A politika már ott is nagyon látszik hogy a hírek szerint Örményország máris visszamondta a Bakui Eurovíziót mert a 2 ország viszonya a háború szélén áll.
Ti mit gondoltok erről az egésztől?
Szlovákiától nem kellene sokat várni...
De amúgy sosem volt ennyire politikai ez az Eurovízió, mint idén. Szerencsétlen Wolf Kati pont rossz időt fogott ki.
Egyébként meg vegyük például a finneket 2006-ban. A finnek is olyanok, mint mi, nincs sok nyelvrokonuk se barátjuk, mégis nyertek 2006-ban. És ez miért is volt? Mert olyan produkciót küldtek, ami megfogott mindenkit származástól függetlenül. Ugyanezt tudom mondani Norvégiánál is, aki "csak" Svédországgal van igazán jóban. 2009-ben megnyerték, most pedig a döntőbe se jutottak be. Akkor, hogy is van ez? Egyszer szeretik a külföldiek Norvégiát, máskor pedig nem? Azért ez nem ennyire egyszerű, sok múlik a produkción is. Amúgy meg nem hinném, hogy Wolf Kati lenne olyan karizmatikus személyiség, mint Alexander Rybak vagy a Lordi. Azért azt be kell vallani, hogy első látásra eléggé antipatikus Kati, főleg, hogy még ráadták azt a ronda kék ruhát, meg a világító táncosokat. Ez nekem nagyon "mű" volt.
Ezzel most nem az Eurovíziót akarom védeni, de pl számomra is vannak olyan országok, amiket nem kifejezetten kedvelek, de hogyha azok küldenének egy olyan énekest/együttest, ami engem megfog, akkor tuti arra az országra szavaznák. Tudni kell rólam, hogy imádom Portugáliát és Lengyelországot, de idén én inkább Franciaországra szavaztam, mert az ő versenyzőjük stílusa tetszett jobban. Pedig rühellem Franciaországot.
Nem tudom, hogy hallottad-e, hogy idén mi lesz Szlovákiával meg Csehországgal. -.- Szlovákia ugye 3x indult egymás után és egyik versenyzővel sem jutott be a döntőbe, úgyhogy már az is felvetődött, hogy idén nem indulnak (tavaly is csak nagynehezen indultak), erre most valami olyat tervezgetnek, hogy Csehország is visszatér és akkor egymásra fognak szavazni vagy valami ilyesmit. De szerintem badarság erre alapozni a döntőt, mert mi van, ha külön elődöntőben kerülnek? Kész vicc...
Az. Lehet hogy néha a zenét is nézik de nézd meg :
Azerbajdzsánnal tényleg nincs senki jóba,jóformán nem is Európa, de a Nabucco meg olaj stb.....lehet ez kicsit túlzásnak hangzik, de van realitása.
Szlovákia sem jut szinte sose tovább mert őket is utálja mindenki, Csehországnál pedig az Ave Romale (gyerünk romák) c. szám kiverte mindenkinél a biztosítékot, nemhiába lett 0 pontos dal....
Abban igazad van hogy a produkció is számít de minden országnál más mértékben.
Az nem igaz h Norvégia csak Svédországgal van jóba, hisz bevándorlási célország Norvégia is, rengeteg ország gazdasági partnere + nyelv (germán) stb. Finnország jóba van Észtországgal, meg még néhány országgal ha jól tudom, de a finneknek nincs rossz megítélése az európai népek körében mint a magyaroknak.
Aha ez lehet jobb is lenne.
Viszont ez meg abból a szempontból nem jó hogy így esélyegyenlőtlenség lenne mert az országok népessége döntené el, mekkora befolyásuk lenne a szavazásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!