A DJknek kell fizetni a MAHASZ-nak/Artisjus-nak jogdíjat az elhangzott zenék után, ha külföldről Veszik a zenéket?
Hallottam egy olyat, hogy vidéki DJ beatport.com-ról letöltött zenéket játszott + lemezeket. Ki volt nyomtatva az összes számla amit a beatport küldött neki, mégis elvették a CD-it mert nem volt rajta valamilyen matrica. Tudtommal az a másolt CDkre van kitalálva, ha eredeti akkor nem kell. És azokon a CDken viszont eredeti, megvásárolt tartalom volt. Akkor most mi van?
Én tuti nem fizetek a mahasznak. MAGYAR hanglemezkiadók szövetsége.. én viszont csak külföldi zenéket játszanék (legális forrásból). Tudtommal nincs szerződésük a több ezer külföldi labellel szóval nem lenne joguk ezt megtenni. Vagy tévedek?
NEM TÉVEDSZ, DE EZ MAGYARORSZÁG...én sem fizettem sose jogdíjat...105eft éves szinten, vagy e körül van a jogdíj, ami feljogosít, hogy bármit bármiről játsz(pl laptop dj), de szerintem logikusabb abból a 100asból venni 40-50 matricát, mivel az megmarad, a 105eft-os éves díj viszont következő évtől újra be kell csengetni.
az hogy te csak külföldi zenéket akarsz tolni qrvára nem érdekli a mahaszt, meg az sem hogy nincs az adott kiadóval szerződésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!