Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit lehet tenni ha zörög a...

Mit lehet tenni ha zörög a húr a gitáron?

Figyelt kérdés
egy Cort X1-esem van már egy jó ideje és ahogy egyre több szólót játszok mostmár jobban hallható a zörgés főlég barrénél. Nem annyira zavaró de észrevehető pl a másik elektromos gitárhoz képest.
2011. júl. 19. 00:37
 1/6 anonim ***** válasza:
gondolom túl közel vannak a húrok a "laphoz", szóval meg kellene emelni őket a húrlábaknál (?)
2011. júl. 19. 00:44
 2/6 anonim ***** válasza:

A húrokat minden egyes játék után érdemes megtisztítani a kezedről ráragadt zsírtól és verejtéktől. Ezzel jelentősen megnövelheted a húrok élettartamát.

Halottam egy érdekes módszert amit én eddig nem mertem kipróbálni, ez pedig a húrok kifőzése. Állítólag szebben szól a gitár utána, de erre nem vennék mérget.

2011. júl. 19. 00:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Általában 2-3 alkalom után szoktam tisztani viszont a főzés jó módszer sok ganyé kijön belőle :D

Ami a húrláb emelést illeti nem tudom hogy kéne vagy mennyit emelni mer ugye a nyak végén van az a keméyn gumi ami fixálja a húrokat azt kléne emelni?

2011. júl. 19. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
egyszerűbb rákölteni 2000 forintot...az új húrnál nincs jobb...főzni a basszus húrt szokták..ott már nem két forintokról beszélünk.
2011. júl. 22. 00:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Jah mert mondjuk jelen esetünkben csak a 3 legmélyebb húrt tudod kifőzni a másik 3 csak törölgetős módszer jó :S

De még mindig nem kaptam választ a húrlábemelésre XD

2011. júl. 22. 13:17
 6/6 anonim ***** válasza:

nem vagyok egy szakértő.

a saját gitárfélémre tudom ezt mondani, aminek a húrlába kb így néz ki [link]

a lényeg, hogy ott azokat a lyukas-csavarokat megcsavarozod, és azzal állítható a húrmagasság. ha másmilyen a gitárod, nem tudok segíteni bocsi.

2011. júl. 22. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!