Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az igaz hogy ettől lesz...

Defearon kérdése:

Az igaz hogy ettől lesz fülbemászó egy dallam és a Tankcsapda is ebből él?

Figyelt kérdés

Valamelyik skála I.(dó-mí-szó) IV.(fá-lá-dó) és V.(szó-ti-ré) fokát ismételgeti?

Pl: D-dúr: I.fok: D F# A = D-dúr gitárakkord

IV.fok: G B D = Én G-dúrnak vettem

V.fok: A C# E = A-dúr gitárakkord

Tehát ezek kevergetése ritmusba foglalása stb (kis tehetséggel fűszerezve) jó zenét hoz ki? Fülbemászó lesz?

2011. júl. 7. 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát most egy jól hangzó akkordot, tercet persze, hogy szívesebben hallgat az ember, mint egy disszonáns, fülsértő ricsajt.

Bár azért van még pár variáció, ha rendesen tanultál valaha szolfézst, akkor biztos ismered a hangközöket, fordításaikat, van, amelyik egyszerűen bántja az ember fülét, mert olyan, mintha hamis lenne.

2011. júl. 8. 09:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez csak egy akkordmenet lehet, pl a Ramonesnél elég sok számnál hallható ez a három akkord :D

A másik nagy divat, a négyakkordos dalok, ha jól tudom az akkordmenete:

I. fokra épülő hármashangzat, aztán az V. fokra épülő, aztán a vi. fok, és végül pedig a IV.

pl ha már tankcsapdát említesz, a Rio az így néz ki :D talán a menyország tourist is, de itt van róla egy érdekes videó :D

http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I

2011. júl. 8. 10:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy dal csak a dallamtól lehet fülbemászó. Tapasztalatból tudom.
2011. júl. 8. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!