Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Váltsak át balkezes gitárra?

Váltsak át balkezes gitárra?

Figyelt kérdés
Bal kezes vagyok. Már kb. 3 éve játszok jobb kezes gitáron, egész jól megy. Mostanában kezdtem el pengetővel játszani és elég nehezen megy. Gondolkoztam rajta, hogy azért lehet mert nem balkezes gitáron játszok, bal kézzel könnyebb lenne pengetni. Még nem játszottam bal kezes gitáron, és nem tudom, hogy menne-e azon is a gitározás. Váltsak át balkezesre?
2011. jún. 27. 00:07
 1/4 anonim ***** válasza:
:OO micsoda, most totál hülye vagyok, vagy, úgy játszol rajta mint ha jobbkezes lennél? amúgy váltsz át ha van rá lehetőséged :D
2011. jún. 27. 00:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem először próbáld ki, én is balkezes vagyok, de nem tudok balkezes gitáron játszani.
2011. jún. 27. 00:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is balkezes vagyok és jobbkezesen játszom. Nincs ebben olyan dolog, hogy totál hülyézni kéne, elég sokan vannak ezzel így, híresebb gitárosok között is van pár ilyen. Nekem spec kb 10 évesen került először kezembe gitár, akkor fogalmam nem volt arról, hogy létezik egyáltalán balkezes gitár, jobb kézbe fogtam és azóta úgy maradt. Nekünk a jobbkezesek világában elég sokszor kell adaptálnunk hozzájuk, szóval e van.

Nekem az a benyomásom, hogy pengetővel könnyebb játszani. Fontos hogy menj végig egyszerű gyakorlatokon, mint pl. http://www.youtube.com/watch?v=Z1ETtvhPqdQ&feature=player_em..

Ha úgy érzed nem boldogulsz vele, inkább azt javasolnám, hogy maradj az ujjal pengetésnél, például Mark Knopfler is egy nagyon jó gitáros aki csak ujjal penget. Ha kezet váltanál majdnem elölről kell kezdened a tanulást és ráadásként jól megszopatod magad gitárvásárlás ügyben.

2011. jún. 27. 09:08
 4/4 anonim válasza:
maradj a jobbkezesnél, már azt szoktad meg.
2011. jún. 27. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!