A rock és metál zenét szeretőknek mit jelent/jelképez a fekete ruhák, vér, kereszt temető, madár stb?
Szerintem mindenkinek kicsit mást.
Nekem például az ürességet, a magányt, ami egy ideig jó, aztán az őrületbe kerget.
De nem nagyon vagyok ilyen "halál hercegnője" (pl. [link] :S), inkább a ennek a stílusnak a vidámabb vonalát kedvelem (Green Day, Guns N'Roses, Nirvana...).
14L
Semmit...
Vér ? Temető ? Madár ?
Valamiről lemaradtam ?
Szerintem te is beleestél a sztereotípiák csapdájába. Jó mélyen...
Méghogy vér, eszem megáll.
16/l
Nem vagyok az aranyod, de tényleg inkább a goth-ra hasonlít. :D De tényleg mi ez? Miket jelképeznek?
Húgom ilyen zenét hallgat és így öltözködik, nem bírom megérteni miért és nem mondja el mit jelképez számára.
Mert ő maga sem tudja.
Azt hiszi, hogy ettől lesz "trúrokker", pedig nem . Majd egyszer csak megérti, hogy mivan...reméljük.
Nos . Hol is kezdjem . 🤔 A műfajnak/ rock kulturának sok ága van. Így sok jelképet csak egy egy ág kedvelői használják.
Ehez egy kis " Történelmet is kellene tudni .
Pl: Az elmult századokban ha nemis mondták ki de a férfiaknak a rövidhaj kötelező volt , mint a nőknek a szoknya. A hosszú haj és a fekete ruha a divat és a mult kor szembeni egyet nem értést és ez elleni lázadást szimbolizálja .
De ne értsd fére nem kötelező. A rocker nemzedék előnyben részesíti a szabad akaratot . 😁
A lánc az oldalukon azt, hogy senkihez, semmihez nimcsenek kötve, csak önmagukhoz. Illetve hasznos is ha a pénztárcádhoz csatolod . Igy a lánc mozgásteret biztosit a használathoz és közben gátolja, hogy elveszitsd illetve , hogy elopják . 😉😁
A koponya az egyenlőséget .
És még sok iljen . Illetve valamiért volzalmat is éreznek ezek a tárgyak iránt . Nagyon nem lehet elmagyarázni , hogy mért.
Ezek mellet vanak a személyes jelképek .
Pl: Én a csuklómon hordok egy láncot. Számomra ez azt szimbolizálja , hogy a büntetésemet töltöm a földön . Emellet egy kis farkas fejet ábrázoló tárgyis lóg rajta . Számomra a legfontosabb embert jelképezi és megnyugtat a félelemtől , hogy elfelejtem őt . Egy koponyás kendő , hogy tudjam mere tartok . ... 😁😜
Remélem valamenyit segített a válaszom . 🙂😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!