Melyik énekesnők tátogatak a 90-es évek "együttes"-einek nő tagjai helyett?
4 F CLub Szabina- Kozma Orsi
Ufo : Cynthia/Dorisz - Tóth Edina
IHM : Szandi - Judy, Ámokfutós számok - Keresztes Ildikó
Fresh : Virág - Balássy Betty
Carpe Diem : Fanny - Stefanidu Janula
Soho party : Betty Love - Czerovszky Henriett
Igazából a tátika csajoknak nem csak egy,hanem több bérhangjuk is volt, az énekesnők pedig egyszerre több személynek is adták a hangjukat...
Funnah Fanny-nak (Carpe Diem) Stefanidu Janula meg Ullmann Zsuzsa voltak a hangjai.
Cyinthiának és Dorisznak (Ufo) Kozma Orsi, Keresztes Ildi.
Hajdú Szabinának (4F Club) Kozma Orsi, Keresztes Ildi, Cverovszky Heni.
A legdurvább bérhang igazából Kozma Orsi. Olvastam róla,hogy több mint 100 nőnek Ő adta a hangját...
És az a durva, hogy az embereknek nem tűnt fel, hogy minden ilyen "nyár van és jönnek a szexi csajok" típusú együttesekben ugyanaz a női hang énekel...
Amúgy az a vicc, hogy én kiskoromban irigykedtem a Funnah Fanny-ra, hogy milyen jól énekelXD
UFO
Akarok egy férfit, Tarzan - Kozma Orsi
Napolaj - Tunyogi Orsi
Szerelemdoktor - Keresztes Ildi
4 F Club
Balatoni láz - Czerovszky Henriett
Érdek érzelem/Tanga - Kozma Orsi
Kutakodtam egy kicsit ezzel kapcsolatban!:-)
A 90-es évek női bérhangjai: Kozma Orsolya, Keresztes Ildikó, Czerovszky Henriett, Stefanidu Janula, Tunyogi Orsolya, Tunyogi Bernadett, Váczi Eszter, Balássy Betty, Nagy Edina, Ullmann Zsuzsa, Ullmann Mónika.
A 90-es évek féfi bérhangja: Szolnoki Péter
Ufo-Szerelemdoktor: Keresztes Ildikó
Ufo-Akarok egy férfit: Nagy Edina
Ufo-Tarzan: Kozma Orsolya
Ufo-Napolaj: Tunyogi Orsolya
4f club-Balatoni láz: Czerovszky Henriett
4f club-Tanga: Kozma Orsolya
4f club-Eső: Ullmann Mónika
Carpe diem-Álomhajó: Stefanidu Janula
Carpe diem- Bonyolult lány: Ullmann Zsuzsa
Hip hop boys- összes: Szolnoki Péter
Fresh- összes: Balássy Betty
Akkoriban szinte csak ilyen számok mentek a rádióban magyar zeneként.
DISCO-ba szerintem ma is jók még. Szerencsére az ezredforduló után javult a zenék minősége.
Januláról jelent meg olyan hír, hogy miután nagy siker lett az álomhajó na meg Fanny szólóalbuma, amit szintén ő énekelt fel, tartotta a markát meg igazságtalanságot emlegetett ,hogy más aratta le a babérokat. De sokat nem tehetett, mert aláírta, hogy lemond a dalról, és ha bagóért elvállalta akkor így járt. Keresztes Ildikó és a többiek sokat kerestek ezzel, hogy a tátikák helyett énekelték fel a számokat.
Az UFO volt a legjobb, még arra se figyeltek ,hogy mindig ugyanaz énekeljen a csajok helyett. Egyik számban Tunyogi Orsi (szinte már várod mikor kezd rá, hogy jött egy felhő mi leszállt közénk :), máshol Keresztes Ildikó, vagy Kozma Orsi. Az IHM paródiában is utalnak rá, mikor a szám előtti felvezető szövegben elhangzik: Mulder ügynök magyarhangja (X-akták zene a háttérben) Csésze Alajos, Scully ügynök magyarhangja: Mindig más.
A zenekar frontembere Zsolt aki asszem Dr. Love néven nyomult korábban Jack the Captain néven nyomult, de mivel nagyon égőnek bizonyult így koppintani a Captain Jacket változtatott Dr. Love-ra.
A Soho Party abban is kitűnt, hogy nem csak az énekesük tátog, de még a videóklippjük ben (Gyere és táncolj) a vizuális effekteket is számítógépes demókból nyúlták le.
Nézzétek csak meg a Future Crew Panic és a Second Reality demóját (Youtube-on fentvan) majd a Gyere és táncolj klippet figyelve a hátteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!