A Rock N' Roll lehet bármilyen zene?
szerintem a dallamos elektromos gitáros zene az bizony rock.
a dübörgős az vagy metál vagy valami grounge vagy valami hasonló
Tessék a rock zene fejlődéstörténete:
13:27
Valójában a rock alapvetően popzenei műfaj (kivéve ugye a noise-, experimental-, és noise-rock irányzatokat), és a metál is a rock egyik alkategóriája.
De a kérdés olyan szinten zagyva, hogy szerintem egy wikipédia linken kívül tényleg nem sok értelmes választ lehet rá adni.
Amúgy, hogy valami érthető választ is adjunk, mert úgy látom nem vagy otthon a témában (megjegyzem, én sem vagyok nagy zene tudor, csak szeretem a zenét):
Úgy tudnám megmagyarázni, hogy a rock n roll mint már írták egy popzenei műfaj ami az 50-es 60-as években élte fénykorát. Ma már nem sok zenekar játszik igazi rock 'n' roll-t.
A rock pedig egy összefoglaló műfaj, név, amibe a heavy metaltól a lam rockig a grunge-tól a rock n roll-ig sok minden belefér (lásd wikipedia link).
Ha pl. a Guns n roses vagy a Tankcsapda azt mondja egy koncerten, hogy ez a rock n roll, az inkább csak egy kifejezés, egy életérzésre utal, de ők nem a hagyományos értelemben vett rock n roll-t játszanak, hanem inkább hard rockot.
És nem minden rockzene "dübörgős". A queen is rock zenekar volt és igencsak dallamos zenét játszottak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!