Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdő vagyok elektromos...

Kezdő vagyok elektromos gitáron való játszás terén mit ajánlotok mivel kezdjem ha magamtól nem tanártól tanulok?

Figyelt kérdés

Vettem egy elektromos gitárt erősítővel, egyelőre semmi pedált semmi effekt hozzávalót nem vettem. Zenében a Blues/ Rock áll hozzám közel. AC/DC, Metallica, Guns N Roses, B.B. King, Eric CLapton stb... Mivel kezdjem igy az elején egy két szám címet ami könnyeb. Egyébként tabulátorol szoktam gyakorolgatni vagy videóról.

Másik mellékes kérdésem mármint 2 kérdésem így is meglehet jól tanulni gitározni vagy tanárhoz kéne járnom?

A másik pedig az, hogy ha jó menne a dolog akkor egy Les Paul gitárt szeretnék venni de nem biztos eredeti Gibsonban milyen utánzat márkát ajánlanátok?

2011. máj. 15. 12:12
 1/2 anonim ***** válasza:

először is, a gitárkotta az tabulatúra, a tabulátor meg a caps lock és a 0 között van a billentyűzeten.

kérdésekre válaszolva: érdemes lenne megvenned a muszty-dobay-féle gitáriskolát, abban benne van egy csomó akkord, amiket célszerű tudni. ebben a könyvben van egy csomó szám, ami viszonylag egyszerű, biztos fogsz közöttük találni kedvedre valót. ha van rá pénzed, érdemes az elején tanárhoz járni - ki tudja javítani azokat a hibákat, amiket látatlanban, gyakorikérdéseken keresztül nem lehet. ha már az alapok nagyjából megvannak, és tudsz néhány egyszerűbb szólót, onnan már magadtól is könnyen el tudsz boldogulni.

Ha nem Gibson Les Pault akarsz(amit egyébként nem érdemes, mert rohadt drága, és annyival nem jobb a többinél), akkor három gitármárkában érdemes gondolkozni Les Paulok terén:

Epiphone - a Gibson leányvállalata, a jobbak gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a Gibson(az árat leszámítva)

Vintage - olcsók(100e fölött nincs is gitárjuk), nagyon jól szólnak, és gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint egy eredeti Gibson.

Cort - nagyon jó ár-érték arány(és nem drága), van teljesen Les Paulkinézetű gitárjuk, és van "stilizáltabb", ami szerintem még jobb, pl. Z44

2011. máj. 15. 14:55
 2/2 A kérdező kommentje:

Elnézést a kis szóhasználati hibáért, a könyvet lehet megveszem amit ajánlottál/ajánlott a gitár tanárral viszont bajban vagyok a környéken még nem találtam tanárt Cegléd felé lakók egy kis faluban Kőröstetétlenen ha véletlen tud valaki egy közeli tanárt megírhatná azt is nekem.

Más részről köszönöm a információt hát nem tudom a Gibson árkategóriájába a Les Paul ténylegesen drága nem a márka a lényeg nekem a forma tetszik emellett pedig a hangzás, hangszedő tartóssága árához képest minőségi elektronikai tulajdonságok és kézre álló nyak.

2011. máj. 15. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!