Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tudnék otthoni "stúdió...

Hogy tudnék otthoni "stúdió minőségű" felvételt csinálni?

Figyelt kérdés
Dobos vagyok, elég régóta űzöm az ipart... :) Úgy gondolom, vagyok olyan szinten, hogy egy normális felvételt készítsek...Stúdióba nem akarok elmenni, mindenképp itthon szeretném megcsinálni... Adott: laptop, keverő, dobmikrofonok... Légyszi segítsetek, milyen programmal és milyen módon tudnám összehozni ezt az egészet! Előre is köszi :)
2011. máj. 4. 16:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

kell egy nagyon jó hangkártya.

kell a pc re egy daw. az digital audio workstation. felvételhez azt mondom a reaper-t szerezd meg. az olcsó és amire te akarod használni arra profi. Így igazából van egy stúdiód otthon. Egy ideig elfog tartani megtanulni kezelni de felvételt azt gyorsan és könnyen lehet csinálni.

ha igazán jót akarsz csinálni meg kell tanulnod mixelni is. ez abból áll hogy beállítód a hangerőt, azt hogy sztereóban jobbra vagy balra eltoljad e és hogy térben közel vagy távol helyezzed e a dolgokat.

+ kell még egy kis kompresszió ismeret és eq-zás is (az az hogy bizonyos hangfrekvenciából leveszel, valamelyiket felerősíted.) DE mixeléshez kell profi hang monitor rendszer úgyhogy nem hiszem hogy ezzel megéri foglalkozni.

2011. máj. 4. 18:01
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget :) De egy próbát azért megér nem? :)
2011. máj. 4. 18:04
 3/16 anonim ***** válasza:
meg. de a mixelést bármikor el lehet végezni később is.
2011. máj. 4. 18:06
 4/16 anonim ***** válasza:
annak az a lényege hogy harmónia legyen a végső zenében. ha felveszel mellé basszust meg gitárt akkor mindenképp érdemes vele foglalkozni.
2011. máj. 4. 18:07
 5/16 A kérdező kommentje:
És egyébként ezt a "Digital Audio Workstation"-t honnan tudnám megszerezni??
2011. máj. 4. 18:10
 6/16 anonim ***** válasza:

itt a reaper honlapja ez az egyik legjobb szoftware

[link]

de ha a legprofibb dolog érdekel amit a stúdiókban alapként használnak mindenhol akkor nézz utána a pro tools nak.

de vannak még olyanok hogy cubase, logic, fl studio, ableton live, reason de ezeket inkább elektromos zene készítéshez javasolnám.

2011. máj. 4. 18:12
 7/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítséget.. :) Még annyi, hogy a mikrofonokat beviszem keverőre, és onnan milyen úton tudom a sávokat a laptopba "bevinni" ?
2011. máj. 4. 18:14
 8/16 anonim ***** válasza:
egy jó külső hangkártyára rálehet kötni
2011. máj. 4. 18:22
 9/16 A kérdező kommentje:

Szerinted ő hogy oldotta meg?? Mert nem hiszem h ez stúdióban lenne...

http://www.youtube.com/watch?v=ZdfjI9Yxzyk

2011. máj. 4. 18:28
 10/16 anonim ***** válasza:

hát ezt így nem tudom csak a mikrofonokat látom.

még annyit írnék a szoftverekhez hogy van egy olyan hogy audacity. ez ingyenes és egy nagyon jó progi, szerintem érdemes kipróbálni mi előtt bármi mással próbálkozol.

2011. máj. 4. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!