Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért igénytelenebb egyre...

Miért igénytelenebb egyre jobban a média által sugárzott zene?

2011. máj. 4. 14:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Szintetizátor, hmm... Múltkor voltam egy fesztiválon, csomó zenekar és előadó fellépet. Fellépett egy Lola nevezetű, előadó. ELŐADÓ. Nem volt ott semmiféle szintetizátor, Playback volt az egész, arra énekelte rá a saját dalát. Hamisan. És nem ez volt az első ilyen, amivel találkoztam.

Írtad, hogy Friday milyen szórakoztató. 354.543 embernek tetszik, 2.565.785 embernek nem. Egy zeneszámnál a youtube-on többszörös szokott lenni a like mint a dislike. Itt teljesen fordítva van. Most mondhatod hogy hülyeség statisztikákkal dobálózni, de ez tény.

2011. máj. 4. 15:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem azért tiszteljük jobban a (szerintetek "pop") zenekarokat mert gitár van a számaikban, hanem azért mert volt valami mondanivalójuk azon kívül hogy "let's partying on the floor, shake your ass, it's friday, vagy boom boom pow" Maguknak szerzik a zenét és nem mások írják nekik, tudnak hangszereken játszani, és elő is tudják adni élőben. VV Zsófi meg Justin Bieber rohadtul nem tud semmit azon kívül, hogy felénekel valami szar alapra egy undorítóan primitív szövegű számot, aztán eltátogják valahol. Ti most kiélezitek a kérdést arra, hogy zeneileg a Nirvana ugyanolyan emészthető mint a Friday,de szerintem sokat számít a mögöttes tartalom is, nem csak az, hogy mennyire bonyolult egy dal felépítése.
2011. máj. 4. 16:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Már nem azért,de a mostani előadóknál még én is jobb zenét csinálok...
2011. máj. 4. 16:16
 14/18 anonim ***** válasza:
mert az emberek veszik. minél többet vesznek annál kevésbé törődnek a minőséggel. amúgy ez az állítás nem teljesen igaz. a hangminőség még soha se volt ennyire jó hiszen a stúdió technika rohamosan fejlődik. szerintem igényes a zene megcsinálása csak az ötlet amiből a zene létrejött az nem az.
2011. máj. 4. 18:29
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Teljes mértékben egyetértek a kérdés feltevőével. Zene: HANGSZEREKKEL megszólaltatott ember keze által végrehajtott dallamgyártás. Nos, oké,mondjuk, hogy egy számot szintetizátorral csinálnak, akkor azt hangszerrel csinálják (bár ha ezt állítja valaki gratulálok neki hogy egy műhangokat kiadó zongorát hangszernek nevez, na mind1...)de például a friday, vagy a VV Zsófi "zenéje" nem sok hangszert látott a 'Cubase' nevű zeneszerkesztő program oda-animált gitárján kivül. De oké ti zene-tudosók győzzőn a ti zenész fületek és nevezzük ezt zenének. Akkor beszéljünk az énekről. Egy VV Zsófi rágógumi című számának mióta van mondanivalója a burkolt orális szexen kivül (arról hogy van e hangja inkább nem is beszélek...)? Gyakorlatilag erre/ezekre a számokra semmi olyan dolgot nem lehet mondani ami a hangszerre, a tehetségre, vagy a ZENÉRE utal. Tehát élek a ti szavaitokkal és én ezt inkább nem zenének, hanem valami nagyon génhibás szórakoztató hangrengetegnek nevezném. Ami igazából a zenész/zenéhez értő fülnek lehet szórakoztató de abból a szempontból hogy annyira rossz hogy már nevetnünk kell...
2011. máj. 6. 17:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Én simán jobb zenét kreálok ezeknél, Cubase se kell...egy mezei MIDI szerkesztővel élvezhetőbbet összeütök, halál komoly :D

Amúgy a szintetizátor igenis hangszer, ahhoz is kell némi (elég sok) tudomány, és pont azért olyan népszerű mert nem kell 100tagú cigányzenekar hozzá hogy 100 különböző hangszert tudj kezelni egyidőben. Szintetizátor nélkül ez hogy nézne ki??? Jobb kezeddel zongorázol, bal kezeddel hegedűzöl ,a tököddel meg dobolsz? :DDD

2011. máj. 6. 20:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Előző előtti vagyok. Nyilván a szintetizátor is hangzer, de egy dobhoz vagy egy gitárhoz nem nagyon lehet hasonlítani...:D Amugy meg a dobot nem szintetizátorral csinálják. (Ha gép)
2011. máj. 7. 10:47
 18/18 anonim ***** válasza:
AAhol valami komolyabb dobalapot akarnak csinálniott nyilván elektromos dobal dobolja fel egy profi de egy VV Zsófinál egy egyszerű géppel kreált dob alapot raknak be. (Csak hogy ne tűnjön okoskodásnak dobolok, és apukámnak stúdiója van)
2011. aug. 1. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!