Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Manapság már nem kell tudni...

Manapság már nem kell tudni játszani hangszeren, és mégis nagy zenész lehetek?

Figyelt kérdés

Régen még az volt nagy zenész, aki valami nagyot alkotott hangszeren, gitáron, zongorán, dobon, hegedűn...

Manapság már ez az elektronikus zene a menő a fiatalok kőrében, benyomják a számítógépbe, és csavargatják a gombokat, és ezrek rázzák magukat erre a zenére.

-

De, mégis mitől lenne jobb zenész, mint más, aki otthon a számítógépén összedob egy zenét?

Manapság már nem kell tudnom játszani akármilyen hangszeren, vagy nem kell jó hangomnak lennie, hogy millióknak koncertezzek, akkor minek vannak híres ismert pénzért játszó DJ-k, amikor más is megcsinálhatná...

2011. ápr. 23. 20:31
 1/4 anonim ***** válasza:
el vagy tévedve. akik igazán jó elektronikus zenét játszanak azok nagyon is tudnak hangszeren játszani. főként szintetizátor. és a jó hallás is nlékülözhetetlen. ne keverd őket a discós djkel akik csak beteszik más számát és tekergetik a tekerentyűket. ahhoz télleg nem kell sok tehetség.
2011. ápr. 23. 20:40
 2/4 anonim ***** válasza:

én éveken keresztül tanultam gitározni, utána magával ragadott az elektromos zene világa. azt kell mondanom nem könnyű. mindenkitől azt hallom hogy hát olyat ők is tudnak csinálni. erre csak azt mondom csináljanak. erre persze húzzák az orrukat. gondolom te is ilyen vagy.

Az elektromos zenét is évekig tanulják csinálni. És a "normál" zenével ellentétben ehhez nemcsak zenei ügyesség kell hanem egy rendkívüli fül és egy teljes stúdió kezelése is.

A dj ket se szabad szidni. az ő dolguk is piszkosul nehéz. Ha nem hiszed járj utána. Én már próbáltam.

Amióta elkezdtem foglalkozni elektromos zenével megtanultam zongorázni és dobolni mert e nélkül a tudás nélkül nem mész semmire ebben az iparban.

2011. ápr. 23. 20:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlen azzal lehet érvényesülni ha valakinek hatalmas a tudása. Magyar zenei piacon, akik érvényesültek, 70%-a pocsék zenész, csak valamiért fel lettek kapva. És ez régen is így volt.. A Beatles is vígan megéltek abból amit csináltak, mert az akkor olyan eredetinek tűnt.. csak hangszeren nem igazán tudtak játszani:)
2011. ápr. 24. 23:46
 4/4 anonim ***** válasza:

De a Beatles legalább eredeti volt! :)

Speciel én azért ítélem el az elektronikus zenét, mert nem eredeti!

És igen, a többségnek nemsok érzéke van hozzá, de természetesen van, akinek van (logikus), de én akkor sem tartom ezt a műfajt művészetnek, hiszen a nem túlzás azt mondani, de mindent a gép végez el!

Az a művészet, ha eredetin nyomod, ezzel még piszoksokat lehet vitatkozni amúgy, de most meg jönnek az alibik, meg a kifogások!

2011. máj. 22. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!