A gitár hangolásával kapcsolatban lenne kérdésem (? )
Nos a probléma következő, megvettem alábbi elektromos hangolóm: [link]
és nem mutatja jól a hangokat mert iszonyat hamis, tuti én csesztem el valamit. Annyit tudok hogy egy sima A hang 440 hertz-es , de a többi hang hány hertzen jó, hogy így tudjam állítgatni? Akusztikus gitárom van.
http://www.youtube.com/watch?v=jW8s3MWGYO4
ebben a videóban hangolnak vele gitárt. hogyha rosszat mutat akkor elöbb nézd meg nem húztad e túl a húrt. hogyha nem akkor azt mondom vidd vissza és kérdezd meg a boltostól hogyha megvan a blokk akkor kicserélik.
Na most én nem tudom, mióta gitározol, mennyit tudsz róla.
Én már lassan 20 ééve. Ha húrok neveit tudod, az már egy jó pont (persze, ha csak most kezdted). :)
A húrok - ha tartod a kezedben a gitárt - felülről (a legmélyebbtől kezdve): E6, A, D, G, H, E1
A 440Hz-es frekvencián az E1 húr 5. bundjánál/fekvésénél szólal meg normál hangolásnál. Ha ezt sikerül belőnöd, akkor onnan az E6-ig kvintenként vagy akár az A húrig oktávonként (az némileg könnyebb) eljuthatsz. Ha kicsit használod a füled és sima hangközöket pengetsz (kvint és oktáv a legjobb erre) akkor hallod a két húr hullámhosszának rezgését egyszerre, és rögtön rá fogsz jönni, hogy jó vagy nem jó. Csak mindig figyeld, ne húzd túl a húrt.
Bocsi nem akartam tudálékoskodni, csak örülnék, ha tudtam segíteni, ha kérdésed van, nyugodtan írj priviben.
Egyébként a YouTube-on tudom ajánlani "Alap István Gitársuli" videóit, néhány egyszerű dolgot elmond, amit tudni kell, csak sajnos 7 vagy 8 részt csinált, nem folytatta.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!