Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kell gyomorból screamelni?

Hogyan kell gyomorból screamelni?

Figyelt kérdés

Megakarok tanulni normálisan screamelni de eddig semmilyen videót nem láttam ami normálisan megmutatná egyéb.Esetleg el tudnátok magyarázni?Vagy videó ami jó.Köszi= )

Ui:nem tudok angolul..csak 1 picit mert németes vok.

2011. ápr. 1. 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Először tanulj meg rendesen énekelni. Tiszta éneknél is általában a gyomorba szívott levegőt préselik ki rekeszizommal, hogy a szélsőségesen mély és magas hangokat megtámasszák.

Ha már tiszta énekkel kitapasztaltad ezt, akkor pedig egyszerűen próbálkozz hasonló módon nem-tiszta hangot képezni. Rengeteg módon lehet ezt csinálni, és gyakorlatilag nincsk ét egyforma, így elmagyarázni se nagyon lehet. A lényeg, hogy a torkodat soha nem szabad megterhelned, ehhez kell a rekeszizom és lentre szívott levegő.

Konkrétan a fry scream arra utal, hogy a hangot a szájpadlásodon támasztod meg. Ebben a videóban a ceruzás dologgal jól megmutatja:

http://www.youtube.com/watch?v=_9MPYY7vtrQ

A lényeg annyi, hogy igyekezz a hangot a ceruza felett (és ne alatt) kipréselni. Így biztosan autómatikusan a szájpadlásodhoz fogod irányítani a hangot.

Ugyanitt láthatod azt is, hogy mi a fry scream alapja, amikor hümmög és belassul, elkezd "akadni" a hangja. Ugyanazt kell csinálnod, csak ahogy korábban írtam, nagyobb levegőt kell adni neki rekeszizommal. Nem torokkal kell ráerősíteni.

De tuladjonképpen akárhogyan képezheted a hangot, ahogy neked jól esik, csak tényleg egy a fontos, hogy ne fájjon. Ha fáj, akkor rosszul csinálod. Ellenben ha egy hangot képes vagy kiadni úgy, hogy fájdalommal jár, akkor képes vagy rá fájdalom nélkül is, csak másik utat kell találni.

Igyál sok lanygos vizet. Esetleg tarthatsz egy lugosító kúrát is, sok zöldséggel (ugyanis a savas torok könnyebben irritálódik), és nem ártanak a hasizom gyakorlatok sem, hogy minél precízebben tudd kontrollálni a levegő áramlását.

2011. ápr. 1. 13:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen ezt a videót már láttam ehhez hasonló hangot én is tudok kiadni.Eddig csak állítólag torokbol screameltem nem fájt csak az elején.Énekelni tudok jól tehát ez nem akadály.Köszönöm hogy leirtad esetleg msnedet elkérhetem privátban ha van természetesen.
2011. ápr. 1. 13:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Nincs emesenem, de ennél jobban úgysem lehet elmagyarázni a dolgot. Ha valami konkrétabb kérdésed van, arra szívesen válaszolok itt.
2011. ápr. 1. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!