Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Melyik klasszikus zene jo...

Melyik klasszikus zene jo hatasu a kisgyerekek fejlödesere?

Figyelt kérdés
Kerem szerzö+cimmel!
2011. márc. 31. 18:17
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Amit tudok:

Mozart: Kis eji zene,

Beethoven V. szimfonia

Tudom, hogy Mozartot es Vivaldit altalaban szivesen hallgatjak, de nem tudom konkretan, melyiket.

2011. márc. 31. 18:19
 2/20 Thurston ***** válasza:

:D

És ezt honnan vetted egyébként?

2011. márc. 31. 18:24
 3/20 Thurston ***** válasza:
Ja, meg mit jelent az, hogy jó hatás? D:
2011. márc. 31. 18:24
 4/20 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy egy zene valamilyen élőlényre konkrétan jó vagy rossz hatással van. Csak hatással. Szóval nem értem, hogy honnan jött az, hogy potn a klasszikus zene lesz a jó, meg konkrétan ezek a szerzemények.

Az állatokhoz hasonlóan azért jó a zene a magzatok és a babák esetében, mert az agynak viszonylag sok területét dolgoztatja meg, elősegítve ezzel a kreatív gondolkodást, és erősíti a két agyfélteke közti kapcsolatot. Ez pedig teljes mértékben attól függ, hogy egy zene mennyire komplex. Vagyis mennyire bonyolult harmóniák hallhatók benne, mennyire összetett ritmusképletek, és még sorolhatnám. Tehát ilyen célra nem feltétlenül klasszikus zenét választanék. Persze az aktuális vivaslágereknél nyilván célszerűbb ez is.

2011. márc. 31. 18:31
 5/20 A kérdező kommentje:

Thurston, gyereknevelesi könyvekböl, de ha erdekel, neten is rekereshetsz.

A szavak jelenteset nezd meg legyszi az ertelmezö kezi szotarban.

2011. márc. 31. 18:32
 6/20 A kérdező kommentje:
Egy mondas szerint a zene könnyiti a lelket es erösiti a jellemet. De nem az allitasom igazsagarol vagy hamissagarol szeretnek tarsalogni, nem szeretnem megmagyarazni, hogy miert pont.... miert klasszikus...stb. Csak a kerdesemre varok informaciot.
2011. márc. 31. 18:36
 7/20 anonim ***** válasza:

"Thurston, gyereknevelesi könyvekböl, de ha erdekel, neten is rekereshetsz."

Tehát a gyereknevelési könyvekben írták, hogy konkrétan ezek a szerzemények majd jót tesznek a kisgyerek lelkének?

És azt sem csodálom, hogy T. fennakadt azon, hogy mi az a jó hatás.

Először igyekeztem nem kötekedni, de ilyen hangnem után én is leírom neked: a kérdés így, ebben a formában egy baromság.

Ahogy írtam, egyedül a agyféltekék közti kapcsolatot erősíti a zene, de ez is csak kábé három éves korig lehetséges. És akkor már ezerszer többre mész egy akármilyen technikás death metállal is, mint Mozarttal. De a legjobb természetesen maga a zenélés, már ha van olyan korban a gyerek, hogy képes rá.

2011. márc. 31. 18:40
 8/20 Thurston ***** válasza:

"Egy mondas szerint a zene könnyiti a lelket es erösiti a jellemet."

Látod, erről beszéltem, te nem a hallás fejlesztéséről beszélsz, hanem a lelki szépségről, ami meg minden zenében megvan többé-kevésbé. Tehát baromság konkrétumokról beszélni.

És ahhoz képest, hogy nem általános igazságokról akarsz társalogni, az egész kérdésed egy rohadtnagy általánosítás. (lol?)

2011. márc. 31. 18:42
 9/20 Thurston ***** válasza:
Egyébkétn a szövegértésed hiánya nem merül ki ennyiben, ugyanis ha jól látom kaptál tökéletes választ a kérdésre. Akkor nem vágom, hogy miért vársz rá még mindig.
2011. márc. 31. 18:42
 10/20 anonim ***** válasza:

"Amit tudok:

Mozart: Kis eji zene,

Beethoven V. szimfonia"

Szoval te tudod, hogy ezek jo hatassal vannak ra? Honnan?

Amugy ha feltetlenul jellemerosito zenet akarsz hallgattatni a fiaddal/lanyoddal, akkor alapbol rossz otletnek tunik a szorakoztato-zene.

De elottem jol leirtak. Minel komplikaltabb a zene, annal jobb, mert egy kisgyerek eseteben meg sokkal jobban mukodik a tudatalatti figyelem, azt pedig le fogja nyugozni az osszetett zene. Mig egy felnott feltehetoen mar soha nem fogja megkedvelni a szabad dzsesszt vagy a progressziv metalt, ha egesz eleteben popzenet hallgatott.

2011. márc. 31. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!