Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy lehet az hogy szegény...

Hogy lehet az hogy szegény volt de volt pénz zongorára? (lent)

Figyelt kérdés
hogy lehet az hogy régen a zeneszerzők a legtöbb szegény családból származott de zongora még is elő fordult othhon a lakásukban és nem tudom akkor mennyibe került egy de szerintem akkor sem lehetett olcsó.
2011. márc. 23. 19:07
 1/6 Thurston ***** válasza:
Nekem van egy százötvenéves, Bergenből származó zongorám, amit még a dédnagyapám vett. Rajta és rajtam kívül pedig soha senki nem használta. Gondolom valahogy így.
2011. márc. 23. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Sok regényben olvasható hogy egy gazdagabb ember akinek nagy háza van a szobákat kiadja szegény családoknak.

Egy ilyen házban előfordulhat zongora amin tudnak gyakorolni.

Vagy szolgálóként olyan házban dolgozik ahol van és megengedik neki hogy játszon rajta.

2011. márc. 24. 09:59
 3/6 A kérdező kommentje:
el képzelhető:D
2011. márc. 24. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen én is azt a két dolgot írtam volna le, mint az első két válaszoló... (Mármint nem írtam volna le, hogy van egy norvég zongorám, hanem hogy sok családnak volt innen-onnan örökölt zongorája.)
2011. márc. 25. 22:31
 5/6 anonim ***** válasza:

A szegénység relatív. Később a felső 10 000 köreiben mozogtak, hozzájuk képest szegények voltak.

Meg aztán aki szegény, az is költhet vmire ami talán luxusnak tűnik. Ma pl. sok "szegény" dohányzik. Egy zongora ára az kijön legrosszabb esetben is, mondjuk napi 500 Ft-jával számolva két éven belül.

2011. márc. 25. 22:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Amúgy valamennyire én is tudok orgonán játszani (pedig gondolom meglepő módon otthon nincs orgonánk, csak bokor formájában:), mert a templomi kórusban énekeltem és megkértem a nénit, aki az orgonán játszik, hogy adjon pár órát és ingyen adott párat.
2011. márc. 25. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!