Mennyivel hangosabb egy full lámpás erősítő egy tranzisztorosnál? ()
mi a baj?a lámpa am elektroncső...
nos...a csöves erősítők sokkal dinamikusabbak,mint a tranyósok,ezért van az,hogy egy 40 wattos csöves többet kihoz magából,mint egy 100 wattos tranyós...szóval...nem mindegy,hogy a marshall csöves-e vagy a line6...mert ha a marshall,akkor többet szól,mint egy tranzisztoros 150 watt,de ha mindkettő csöves,akkor egyértelmű...am a másik,hogy a 100 watt,az száz watt,attól,hogy 200 vagy 1500 wattos ládát raksz rá,még 100 watt lesz,csak a ládát nem nyírja ki...
amúgy elég értelmezhetetlen a kérdés...
Mit nem értesz a kérdésen? Az érdekel, mennyivel hangosabb egy csöves erősítő egy tranzisztorosnál, ha ugyanakkora watt teljesítménnyel bírnak. Példának okáért wan egy line 6 combo, aminél azt írja, hogy 150 wattos. Meg van egy line 6 erősítő fej, ami szintén tranzisztoros, de nem combo, mondom mégegyszer, különálló erősítő fej, és 120 wattos. Akkor a combo hangosabb kéne, hogy legyen? Aztán ott van mondjuk egy 120 wattos full csöves bugera... az mindkettőt veri hangerőben?
Egybéknt meg tudom, hogy nem fog jobban szólni egy 120 wattos erősítő 1500 wattos ládával se, de ki az a hülye aki 120 wattos ládára köti a 120 wattos erősítőt?
azért nem értem,vagyis értem,csak nem elég konkrét,mert attól,hogy kombó,az nem zárja ki azt,hogy ne full csöves legyen...márpedig te nem írtad le azt,hogy a line6 kombó csöves-e vagy nem...na mindegy...
amúgy a csöves,ugyan abban a watt számban verni fogja a tranzisztoros erősítőt...tök mindegy,hogy marshall,bugera,vagy line6.
és mielőtt mondanád,hogy "persze,tudom,hogy nem zárja ki a combo azt,hogy ne legyen csöves"
"Példának okáért wan egy line 6 combo, aminél azt írja, hogy 150 wattos. Meg van egy line 6 erősítő fej, ami szintén tranzisztoros, "ez a mondat megint egy picit meginogtat...de mondom...még egyszer,hoygh tiszta legyen,összegezve...
1.A combo is lehet csöves
2.A csöves többet szól,mint egy tranzisztoros
3.Az,hogy fej-láda vagy combo,annyiban különbözik,hogy a combokban 1 vagy 2 hangszóró van,míg a ládák többségében 4...a nagyobbaknál...
5.A 150 watt az combonál is és fej-ládánál is 150 watt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!