Ki énekelt még az Ossianban Paksi Endrén kívül?
Pl a Magányos angyal c. számban.
Félelmetesen jó hangja van és Paksival együtt iszonyat jók voltak!
Igen, Maróthy Zoli, de az Ossian című dalban Galántai Zsolt, az akkori dobos is mikrofonhoz jutott.
Én elolvastam a Metal Hammerben az Ossian feloszlása előtt a zenekarral készített interjút, ebből nekem úgy jött le, hogy a zenészek kulturáltan, mocskolódás nélkül oszlatták fel a zenekart. VISZONT azt is mondták, szó szerint benne van az interjúban, hogy megállapodtak abban, hogy az Ossian név innentől mindegyikük számára tabu. Ehhez képest Paksi 4 évre rá új tagokkal megint összerántja a zenekart, mondván ő alapította az Ossiant, ezért megteheti. Ez valószínűleg csak abban a tekintetben igaz, hogy ő vetette fel egy új zenekar gondolatát, mikor kivált a Pokolgépből, de hát ugye onnantól zenekar egy zenekar, mikor többen vannak, és Maróthy Zoli volt az első, aki csatlakozott Endréhez. Én ezért Zolit is alapítónak gondolom. Ez az egyik. Az a másik, hogy még ha Endre is az alapító, ott van az a bizonyos megállapodás a feloszlás előtt, az kutya? Ezek után Zoli "támadása" teljesen jogos, mert ezek után egy Ossian nevű zenekarnak nincs létjogosultsága. Mondjuk Zolinak szerencsére volt annyi esze, hogy nem indított mondjuk pert, de az teljesen jogos, hogy megorrolt Endrére. Ennyit az erkölcsi háttérről, most a zene!
Az 1998 óta létező Ossian szerintem nem játszik olyan eredeti zenét, mint az eredeti felállás. A régi Ossiant élmény hallgatni, szerintem zeneileg egy csoda, Maróthy játékát nem lehet pótolni és pont. A szövegek pedig számomra az újabb Ossianban bombasztikusak, semmitmondóak, számomra már a Wellington is ilyen volt. Pedig Endre remek, mély értelmű és művészi szintet megütő szövegeket írt az eredeti Ossianban, pl. Éjszaka, Fekete ünnep. Én biztos vagyok benne, hogy Ossiantól eltérő néven a jelenlegi Ossian felállás nem lenne fele ennyire sem sikeres, ezt bizonyítja a Wellington viszonylagos sikertelensége is. Ezért én némi üzleti húzást is érzek az "újjáalakulás" mögött.
Röviden tehát szerintem Endrének nincs igaza, ettől függetlenül pedig az újkori felállást gyengének tartom és gyakorlatilag szentségtörés Ossian néven működtetni.
"sajnos Maróthy aljas módon hátba támadta Endrét" - erről lehetne bővebben?
Ezzel kapcsolatban nem sok információ fellelhető, attól tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!