Szereted a Radiohead-et?
Üdvözletem! :)
Szerény személyem is érez valamiféle szimpátiát az együttes iránt. Annak idején a Karma Police-t ismertem meg tőlük, és nagyon tetszett a hangulata. Tetszik a szöveg, ami elég elvont ugyan, de kellemes. Úgy hiszem, ügyesek a hangszerek benne, jól össze van rakva, és az énekes indie-rockos hangja jól passzol hozzá.
Ja, az új albumuk is gcijó.
Pont azért szeretem őket, mert kísérleteznek. Leszarják, ha minden egyes új albumnál a rajongóik fele rinyál, hogy ez márpedig szar. Bátran csinálják, amihez kedvük van, és kész. Az új albummal meg aztán végképp elszakadtak a popzenétől. Olyan elcseszett poliritmiák vannak benne, hogy egy jobb IDM előadó is megirigyelhetné.
Thurston
Gondoltam, hogy neked tetszeni fog...
Szerintem az új album valamiféle műalkotás de semmiképpen sem arra lett kitalálva, hogy az embert (az átlag "rajongót") szórakoztassa...inkább hogy belássa: A Radiohead egyre szarabb
"de semmiképpen sem arra lett kitalálva, hogy az embert szórakoztassa"
Igen, ezt mondom. Ez nem popzene.
Mindenesetre elég röhejes objektíven kijelenteni, hogy a Radiohead egyre szarabb. Nézőpont kérdése. Te azt mondod (?) hogy azért pocsék, mert nem a hallgatókat akarják szórakoztatni. Én azt mondom, hogy épp ezért rohadt jó. Hogy lehetne egy művészi alkotás tökéletesen őszínte, ha igyekeznem egfelelni bárminek is? Innentől kezdve én pont úgy érzem, hogy a Radiohead fokozatosan hagyja el azt a művilágfájdalmat, amit még a legelső albumukon erőltettek, és hatásvadászat nélkül képesek azt csinálni, amit csak akarnak. Ilyen szintű művészi szabadságot képtelen vagyok nem értékelni. (Meg mondjuk azért a technikai megoldásaik is most már elég inhumán szinten vannak, ami inspiráló. De ez csak ilyen zárójeles megjegyzés.)
Thruston,
"hatásvadászat nélkül képesek azt csinálni, amit csak akarnak."
Rendben van joguk van hozzá hogy azt csináljanak amit akarnak. De a fenti mondatoddal nem értek egyet. Hogy nem hatásvadász? Akkor minek kellett még a facebookon is reklámozni azt a röhejes új videóklipet amit Thom hülye tánca miatt több millióan megnéztek és kb csak a nézők fele ismerte a zenekart... Az egész Radiohead imázs hatásvadász, lássuk be ők lassan 20 éve mainstream zenekar. Ők sem szentek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!