Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ha sokat énekelek az a hang...

Ha sokat énekelek az a hang magasságomat és mélységemet kitágitja?

Figyelt kérdés

Ugy értem lehetséges hogy valaki egész életében mindig magasabb és magasabban énekel és a végén egy olyan hangot ér el amit még senki sem hallot? Olyan nagyon nagyon nagyon magasat.

Vagy egyszerüen bereked, és nem lehet az ilyesmit "kitágitani"

Bocs a helyesirási hibákért :P

2009. febr. 20. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen keretek kozott enekelsz. Otthon, a zuhany alatt akarhogy ariazhatsz, nem fog jelentos mertekben valtozni a hangod.

Szakkepzett tanarral viszont abszolut eselyes, minel fiatalabban kezded, annal inkabb.

2009. febr. 20. 09:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Megfelelő technikával biztos, hogy lehet tágítani valamennyire. De a megfelelő technika nem azt jelenti, hogy erőlteted, ugyanis nagyon könnyen begyulladhatnak a hangszálaid, és több kárt tehetsz, mint ami hasznod volt. Csak egy példa, hogy az énekesek hangszálai egy nagyon zsúfolt turné után be is vérezhetnek.

Hogy olyan hangot érj el, amit még soha senki nem hallott, arra születni kell. Az extrém eredményekhez extrém adottságok szükségesek. Amúgy a hangterjedelem változik idővel, plusz a körülmények is befolyásolják. Ez attól is függ, hogy hány éves vagy. Én 19 éves koromig énekeltem kórusokban, akkori hangterjedelmem és hangfekvésem alapján basszusnak számítottam, alsó E-ig bírtam le tisztán, ha kissé meg voltam hűlve, akkor alsó C-ig. Felső határom a felső E volt, vagyis kb. két oktáv. Miután abbahagytam az éneklést a felső határom közel egy kvárttal tágult, vagyis ma már teljes értékű tenornak is számítanék, ha még mindig tagja volnék a kórusnak.

De ha komolyan érdekel a kérdés, beszélj egy énektechnika tanárral, neki ez a szakmája, hamar be tudja mérni, mire vagy képes.

2009. febr. 20. 11:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem, hogy közel 10 év kellett, hogy magától ennyit táguljon a skálám. Éneklés közben semmi nem volt, csak lagzikon, ha jó volt a hangulat.:)
2009. febr. 20. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!