Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mai fiatal "punk"-ok kozul...

Mai fiatal "punk"-ok kozul valamelyik tudja, mi is a punk?

Figyelt kérdés

vagy csak halgatjak a trendy uj egyuteseket... es ugy oltoznek ,,mint a punkok\\\\\\\'\\\\\\\'

pl ... v fogalmatok oanrol h mi az anarchia v a D.I.Y. ...punk ideologia...szelso jobb -szelso bal (mert azer ehez is koze van)... vagy hogy hogy is jott letre a punk zene?

2009. febr. 17. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
A magát punknak (?) való idősebbek között van olyan aki tud írni, vagy csak te nem vagy képes rá?
2009. febr. 18. 18:02
 2/9 A kérdező kommentje:
kosz szepen nem okoskodast kertem
2009. febr. 18. 18:07
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudom hogy jött létre a punk zene, nem is érdekel, azért vagyok punk mert nem érdekel hogy lett, nem festem a hajam, nem követem a divatot, nem hordok acél orrú bakancsot, nem vagyok rasszista, anarchiát akarok, de nem ugy hogy mindent szétverünk, hanem inkább, ha lenne egy gomb amivel a világot el birnám pusztitani fájdalom mentesen azt gondolkodás nélkül megtenném.

Nem vagyok szegény, nem azért csinálnám mert szar az életem, világfájdalmat se hirdetek, egyszerüen meguntam a szegényeket nézni, 18 évig éltem (élek) ezen a földön, az eszemet csak 15-16 éves korom óta tudom normálisan befolyásolni, tapasztalataim szerint a viég szar, a punk nem fog rajta változtatni, én sem, csak egy porszemcse vagyok a rengetegben.... Egy fénylő porszemcse, semmi több....

2009. ápr. 12. 00:05
 4/9 anonim ***** válasza:
28%

Az első hozzászólónak üzenem, hogy ha már helyesírással dobálózol, akkor tanulj meg írni, vagy értelmezni! A való és a valló között érzed a különbséget? Ha igen, akkor a helyesírással van gond, ha nem, akkor inkább hagyjuk!

Bal*asz!

Amúgy a kérdés érdekes... szerintem nem csak a mai fiatal punkok nem tudnak kielégítő választ adni, hanem a régi "kőpunkok" sem!

A probléma az, hogy Magyarországon (meg szinte mindenhol) a punk = igénytelen, alkesz, koszos, büdös, "szarok bele arc".

Tehát nem egy ideológiát jelöl, hanem egy megjelenést, illetve egy viselkedési formát!

2009. máj. 6. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Már elnézést de a punk az minden csak divat nem. a pankok kb 70-80-90 környéken voltak a legtöbben mikor meg a skinheadekkel együtt "éltek" de sajnos mar a mostani skinek 90%azt hiszi h a skinhead a rasszizmusról szól. az anarchia egy olyan ideológia ami elutasít mindenféle központi hatalmat alapesetbe NEM köti magát semmilyen politikai irányzathoz mert RENDSZERELLENES IDEOLÓGIA vannak igaz kommunista pankok és szánalmas náci punkok. a pankzene '70 körül "kezdődött" ahol még a kisebb "garázsbandák" zenéltek es terjesztették a zenéiket...
2009. máj. 18. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a punk szubkultúra volt, ideológia volt, életvitel volt, zenei stílus volt. Mára divat. akár tetszik akár nem, ez maradt belőle mint midnen másból.

Nekem a nagy problémám ezzel hogy -valóban az egyik, hogy kevés mai fiatal tudja egyáltalán hogy mi is volt ez- de ez még egy dolog, ilyenek voltak és lesznek is. a probléma ott van, hogy az a "rendszer" amit anno a 70-es években kidolgoztak a punkok, azok a dolgok amik ellen ott lázadtak, azok a technikák amikkel lázadtak, azok a bulik...stb, ma már nem állja meg a helyét. Egy másik világban élünk, nem húzhatunk rá egy 40 évvel ezelőtti, rádásul külföldi problémakört amára. Ha csak a legegyzserűbb dolgot nézzük: most más botránkoztatja meg a közönséget mint akkor. Annak idején a CPg-t lecsukták, ma már nevetve néznék végig arendőrök mondván "jólvan kisfiam majd kinövöd."

Én alapvetően nem ítélem el az új zenéket, sőt. Szeritnem újítani kell. NEm hallgathatunk életünk végéig Ramones-t és Clash-t, habár tény hogy maradandót alkottak és fogom is hallgatni, de mégis úgy gondolom, nincs baj az újjal. Bár ez a punkon belül pont érdekes, mert az nagyjából kihalt, annak már nincs keletje, ha úgy tetszik nem divat. Ami még divat az a pop-punk, megy a greenday meg a goodcharlotte, nekem túl puha az a zene. jó lenne olyan mai zenét találni ami hozza azt az érzést amit annak idején hozhattak...

De abban igazad van, ha valaki punknak vallja magát annak tudni kéne honnan is indult ez. Szerintem az ideológia, a szubkultúra átcsapott egy szórakozási formába és egy öltözködési divatba. ez maradt meg. a körvonalak.

2010. okt. 23. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:
én úgy vettem észre hogy manapság ami a lejobban hasonlit azok a hardcoros emberkék. így most nem érthető mire gondolok de linkelek egy zenét. http://www.youtube.com/watch?v=4DLHTrTmPh4
2013. dec. 5. 23:16
 8/9 daneexxx válasza:
71%
szerintem ez a beskatulyázás hülyeség. A "mai fiatal punkok" nem punkok, mivel mereven állítják hogy ők punkok és ennek ellenére a külsőségekre mennek rá, ami pont ellent mond a punk ideológiával, miszerint nem számít a küllem.
2016. jan. 24. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaz már elég régi a kérdés de...

Számomra punk-nak lenni a szabadságot jelenti (nem káoszt mint azt egyesek gondolják) mára a punk néhol divattá vált néhol meg kiveszett vagy elitélik

Rám is úgy néznek mint egy gyilkosra pedig tudtom szerint nem vagyok az

Nameg azt mondják páran hogy ők azért utálnak mert hogy én náci vagyok 😀😁😂 ilyenkor ha jó passzba vagyok röhögök ha nem akkor kicsit felidegesedek magam mert nem értem hogy nem lehet felfogni hogy az IGAZI punkok nem rasszisták meg egy rohadtnagy ÁTHÚZOTT horogkereszt van a combomon ált.

Na a tarajról picit:nem minden punk tarajos de elég nagy védjeggyé vált

Nekem is van tarajom mert ezzel ki tudom magam fejezni meg nem mondják rám h emo (mert ha simán megnől a hajam úgy nézek ki mint egy kövér darkos justin-emo keverék) ezért is maradok a tarajnál (meg mert a csajok és a gyerekek imádják 😁 a pap meg a tanár meg nemcsípi )

2016. dec. 28. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!