Mik az alapjai a könnyűzenei gitárimprovizációnak?
Nem megyek bele a részletekbe, mert írhatnék 2 napon keresztül.
Csak annyit mondok, hogy: Blues skála, pentaton skála.Ja, és persze dúr, moll.
Ezekkel elleszel egy darabig.
"Csak pengettem, pengettem, az elején össze-vissza, aztán a fene tudja, hogyan, de kitisztult a dolog."
Ennyi végülis. Én zeneiskolában tanulok mondjuk, de csak fúvósokon, amit nem nagyon tudtam gitáron és zongorán hasznosítani, így maradt ugyanez a módszer: hallgatom a zenét, pengetgetek. Sőt, olyan is volt, hogy simán csak órákig ültem gitárral a kezemben, és hosszú percekig csak egy hangot pengettem, így haladtam kromatikusan felfelé. Idővel már tudni fogod, hogy melyik hangért hova kell nyúlnod, és így ha van képzelőerőd, már az impró sem lesz gond. Nekem egyelőre úgy tűnik, hogy emiatt gitáron és billentyűkön sokkal könnyebben tudom kifejezni magamat, mint fúvósokon, ahol az egész eddigi életem különböző skálák meg formulák magolásával telt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!