Ajánlanátok jó Hard Rock, progresszív rock és ehhez hasonló zenekarokat? Lentebb bővebben.
Eddigi nagy kedvenc a Rush, Lord. Most hallgattam meg Krokusnak pár számát, eszméletlenül jó! Dream Theatherért nem ugrálok annyira, de elhallgatom.
Imádom még Jethro Tullt, AC/DC-t, Joe Satrianit, Hoboékat Bill Kapitánnyal. Szeretem ha nem hétköznapi az éneklési stílusa az énekesnek, és a hangját sem lehet összetéveszteni senki máséval...még véletlenül sem:)
Előny az is, ha mondanivalója is akad a bandának.
Légyszives írjatok ezekhez hasonló stílusú zenekarokat! Fiatal jó zenekarok vannak ilyen stílusban?
Hard és prog rock forever!
Köszönöm!
nem hétköznapi vokálért ittvan ez:
http://www.youtube.com/watch?v=FukeNR1ydOA
mitch hangja eltéveszthetetlen még a hörgős vokálok közt is.
és ha nem is szereted a keményebb metalt, szerintem ez tetszeni fog, ez is prog
Ja, az IHM elég jó hazai progrock. Ajánlom Kátai Tamás munkásságát is tanulmányozásra.
A Tool egyébként inkább progresszív post-metál. De lehet vele próbálkozni, mert totál zsír.
Ami a Jethro Tull-ra hasonlít, csak szerintem sokkal jobb: Camel.
Na meg King Crimson, ami eléggé alap.
Em. Meg a Porcupine Tree-vel is próbálkozhatsz.
A nagy öregekből néhány: Guns n Roses, Aerosmith, Led Zeppelin, Van Halen, KISS, Rolling Stones, Mr Big, Hendrix, Black Sabbath, stb
Progresszívre pedig Pink Floyd.
Ha szereted a Satriani féle instrumentális gitárvirtuózokat, ajánlom Steve Vai, Malmsteen, Paul Gilbert munkásságt.
az előttem válaszolók közül csupán egy ember mondott igazi progrock és hard rock zenekarokat! akik ma csinálják már nagyon műlyi. De még én is mondok párat!
Deep Purple, UFO (attól is a Prince Kajuku), régebbi P.Mobil, régebbi Bergendy és V'motorock, Az első Korál lemez, P.Box, Tűzkerék, Taurus, The Animals, The Clash - nek a London Caééing című lemeze is belefér még, The Yardbirds, Primus, a korai Incubus, Living Colour, Emerson Lake and Palmer, Rare Bird, Pink Floyd, After Crying,
Nem hétköznapi énekesért:Yes
Ezen kívül Genesis,Deep Purple,Uriah Heep,King Crimson
Emerson,Lake &Palmer
A Jethro Tull-t én is imádom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!