Szerinted melyik magyar zenekarnak vannak olyan szövegei amik már-már a költészettel vetélkednek?
Kátai Tamás (Gire, Thy Catafalque, Kátai Tamás), Napra.
Ezek nem csak hogy költőileg vágnak oda, de olyan mértékű magyarság fedezhető fel bennük, hogy nem hallottam még olyat, aki egyáltalán labdába rúgna mellettük.
Amúgy a kvimbi szerintem is vicc. Igen, EGY FOKKAL több értelem kell hozzá, hogy megértsd, mint mondjuk egy TancsaBda szám esetében, de több értelem attól még nincs a szövegeiknek. Tipikusan az a fajta alter nyígás, amit azok hallgatnak, akik amúgy csak a vivapopzenéket ismerik, és mivel ismernek valamit, ami azoknál egy fokkal jobb, azt hiszik annak már van súlya, meg milyen díp lol.
Én a mai magyar, ismertebb zenekarok közül(ill. azok közül, akiket én is ismerek :D) ezeket emelném ki: Hiperkarma, Quimby, 30y (de az alter zenekarok közül még sokat fel lehetne sorolni).
Ákost is nagyon szeretem, és valóban neki is költőiek a dalai, de Bérczesi Robi vagy Kiss Tibi szövegei azért jóval költőibbek - szerintem.
Régiek közül pedig nagyon sok mindenkit tudnék említeni, inkább bele se kezdek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!