"Tritonust" Gitáron, hogy lehet kiadni?
Ezt az "Én,Ozzy," C. könyvben olvastam h Tony Iommy néha Tritonusban szólaltatja meg a gitárját ami a "sátán" hangja és ha az ókorban a zongorista véletlen kiadta ezt a hangot az emberek összeszarva rohantak ki a templomból.Elvan magyarázva de én elméletből hülye vagyok idézem:
A bővített kvart hangköz régi neve.Két,egymástól ilyen távolságra lévő hang együtt meglehetősen disszoszáns hangzást ad.
tabot nem rajzolok, mondok néhány példát
5. húr első érintőnél fogod le, 4. húr második érintő
egyszerre megpengeted, ez egy tritónusz hangzás.
Ha majd jobban belemélyedsz, a tritónusz a tiszta kvartnál egy félhanngal bővebb távolság.
végülis, ha több példát szerettélvolna, még annyi, hogy a mélyebb húroknál, legalább a három legmélyebbnél tritónuszt kapsz, ha lefogsz egy érintőt, és az egyel magasabb húron pedig egyel magasabb számú érintőt fogsz:) azt írtad nem értesz az elmélethet, azért magyaráztam így
tehát, 6.húr 1. érintő + 5.húr második érintő
vagy 2.húr 6. érintő + 3. húr 7.érintő
ha a legmélyebb húrt vesszük 1esnek ugye
remélem érthető voltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!