Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A zongorázás fejleszti az...

A zongorázás fejleszti az elmét. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Igaz, h azok a gyerekek, akik már egészen pici koruk óta játszanak valamilyen hangszeren, pl zongorán, sokkal jobban teljesítenek az iskolában és az élet más területein is?
2010. dec. 11. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Íme az ÉN személyes tapasztalatom: négy évig jártam zeneiskolába, és addig Zongorát tanultam. Persze alapjába véve egy mocskosul lusta ember vagyok a tanulással kapcsolatban, szóval még mindig nem vagyok tisztában a kvintekkel, akkordokkal, satöbbivel, de ennek ellenére gyönyörű dallamokat tudok lejátszani a zongorán. Eléggé ideges, türelmetlen típus vagyok, és azóta, hogy elkezdtem zongorázni, ez mit sem változott X-D. DE - a zongorával kapcsolatban azt hiszem csak egyetlen egy jó tapasztalatot tudok felhozni - amióta zongorázok, azóta imádom a zenét. A zongora előtt nem hallgattam mondjuk Edvin Martont, se Enyát, de a lelkivilágom sem ilyen volt. Attól kezdve, hogy elkezdtem zongorázni, nem tudtam meglenni zene nélkül, és egyszerűen imádom a hegedűt, a dobot (ezeken nem tudok játszani) és az ilyen szép, csöpögős, operás-kornyikálós zenéket is :-) Szóval szerintem az, ha valaki elkezdj zongorázni, tuti hogy növeli a zenei szeretetet, a készséget a zene iránt... és a zene, valljuk be, csodálatos dolog. Remélem egy ici-picit segítettem :-) :-)

2010. dec. 11. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Én 6 éves koromtól zongoráztam, egész jól. Imádtam járni, mert imádtam a tanáromat:)

Emellett jó tanuló is voltam, amióta gimibe járok(5 éve, 6 évfolyamos) mindig én voltam az osztályelső. Lehet, hogy van összefügés:) Bár én 11 évesen abbahagytam, utána gitároztam.

Amúgy az a lényeg, hogy a zongorázás mindkét agyféltekét igénybe veszi, ezáltal fejleszti is. Például: a reáltantárgyaknál (matek, fizika stb.) a jobb agyfélteke működik intenzívebben. Viszont vannak, akik humán tantárgyakból(ide sorolhatók például: magyar, történelem tantárgyak)jobbak. De ha zongoráznak, az fejlesztheti a jobb agyféltekét is, így talán a reál tantárgyakból is javulhat a teljesítményük.

2010. dec. 11. 18:10
 3/5 anonim válasza:
egy hangszeren való tanulás és játszás a memóriát fejleszti, ha jól tudom.
2010. dec. 15. 12:38
 4/5 anonim válasza:

3.os korom óta tanulok zongorázni. Most jutottam el odáig (8.os vagyok), hogy a konziba igyekszek.

142-es iq-m van, országos versenyre járok kémiából, megyei matek, földrajz, angol... stb...

De nem is emiatt szeretem a zongorát. Segít leadni az idegességet. Bármi bajom van csak zongorázok és újra happy minden és újra életerősnek érzem magam.

2010. dec. 31. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Stréber.
2011. jan. 1. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!