Hol tudok letölteni Ákos albumokat?
Kényes téma lett ez manapság.
Sokan nem fognak egyetérteni velem, de szakmabeliként le kell írnom néhány gondolatot. Remélem senkit nem bántok meg vele.
A lemezkészítés költséges dolog.
Mester kópia, stúdióköltség, creativ-ok, portfolio, marketingköltség, videoklip mind-mind egeket verdeső árakon, ráadásul mindezt egy egyre kisebb piacról kell finanszírozni.
Megértem a szerzőket és a hanglemez kiadókat hogy dühösek a fájlcserélő portálokra.
Az egyébként egyre többet koncertezni kénytelen világsztárok részére ott az egész világpiac, ami fedezi a magas gyártási költségeket, de hazánkban ez nem olyan egyszerű.
Kis piac, kevesebb koncertezési lehetőség, lemezeladás nincs.
A zeneipart itthon nagyon érzékenyen érintette a hanghordozók piacának összedőlése és a koncertfelületek összezsugorodása.
Értékes életutak, zenei karrierek törtek meg emiatt, arra érdemes emberek hagyták ott a pályát és tértek át a civil szférába.
Úgy gondolom a kortárs magyar könnyűzenére szükség van.
Az anyanyelvünkön íródott nekünk, rólunk szól.
Ez egy olyan termék ami NEM importálható más országokból mint a paradicsom vagy a dinnye. Megjegyzem abból is jobb a hazai.
Ha Ákost szottyan kedved töltögetni és mindezt magyar portálról szeretnéd, könnyen meggyűlhet a bajod a ProArt-al vagy az Artisjussal.
Azt ajánlom ha szereted és tiszteled mint előadót, szerzőt, hát szánd rá azt a pár ezer forintot és vedd meg a lemezt.
Tudom hülyén hangzik az internetgeneráció számára, de egyes előadók karrierjére lehet hatással a döntésed, ráadásul nem egy egetverő összeg egy szép kiadványért.
Úgyis kihalóban lévő műfaj. Emlékbe jó lesz.
Mindenkitől elnézést kérek aki nem ért egyet mondanivalómmal, úgy találtam ezt meg kell osztanom veletek.
Üdv;
X.Y. szerző-előadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!