Gitárosok! Ez hogy van? Léciii, segítsééég!
Nos, ha jártál volna zeneiskolába is ezeket nagyjából tudnád.
Az eisz, ász meg ilyeneket a kottán egy kis b-betűvel jelölik a hangjegy mellett, azt jelölik, hogy fél hanggal lejjebb van.
Olvass ennek utána, kérdezd meg tanárodat, azért jársz oda, nem?
Szerintem sürgősen válts tanárt:D Én ezt kb. első szolfézs... nem is, első elemi ratyi általános énekórán tanultamxD
Ezeket az izéket - ájsz, ejsz stb:D - félhangoknak nevezzük. Például: gitáron lefogod a H1-et. Ez lesz a C hang. A H2 lesz a Cisz(kereszt előjel). A H0 pedig a cesz(kis b előjel. Ennyi És ugye gitárnál a dolgokat az zavarja nagyon össze - már akinek:P -, hogy míg valamennyi húron az 5. bundnál lefogva kapod meg a következő húr alaphangját, addig G húrnál ez a 4. bund, nem az 5. Ez megbontja a rendszwert:D Amúgy ajánlom figyelmedmbe a kromatikus skálákat...
Nemfontos ezeket tudnod,zene iskolába meg nehogy menj,ott cska kottázni,sz@ros kis népdalokat fogsz tanulni.Kotta megtanulás fölösleges 1 2.Azért nemfontoss tudnod mert késöbb ezeket marhára nemfogod használni.Engem kinevettek amikor nemtudtam ezeket de aztán fogták a fejüket amikor mondtam hogy IIIgen?És ti ilyet tudtok?Azt lejátszottam 1 kb 1 és félperces ideoda mászkálós sweepes tappinges szólót.Max a hangoláshoz kellene,de ha nincs botfüled akkor anélkül is betudod hangolni.
-Ja és válts tanárt.
ott kezdeném h eisz nincs:)
gitár tanulásnál fontos az elmélet tanulása:) már ha valaki nem csak betanitott munkás akar lenni a zenében, és csak megjegyzi h mit hogy kell eljáccani, de azt hogy miért, és hogy mit csinált azt nem tudja..
ami neked hiányzik elmélet szerintem:
hangsor, a gitár hangjai hogy helyezkednek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!