Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zeneileg imádod, értékrendileg...

Zeneileg imádod, értékrendileg undorodsz?

Figyelt kérdés

Szoktad azt érezni, hogy ha kikapcsolt aggyal - a dalszöveg értelmezése nélkül - hallgatsz egy egyébként értékrendileg hulladék zenét, akkor jó hatással van rád? Velem ez nagyon gyakran megesik, sőt szinte az összes zenével így vagyok: egyiknek a dallamát imádom, másiknak az ütemét, harmadiknak a különleges hangszerelését, negyediknek a videoklipjét, de a legtöbb mondanivalóját kifejezetten károsnak, morálisan elítélendőnek tartom. Ti hogy vagytok ezzel, sok kedvenced problémás tartalmilag? Vagy ha értékrendileg nem illik hozzád, akkor inkább nem is hallgatod? Küldök egy példát, ami segít felébreszteni azokat az ösztöneimet, amiknek hála könnyebben tudok edzeni, ugyanakkor szörnyűnek tartom a mondandóját:

Bobby Shmurd - Hot N*gga (Official Music Video)

935 millió megtekintés.

https://www.youtube.com/watch?v=vJwKKKd2ZYE

tegnap 17:43
A kérdező szavazást indított:
Gyakran.
Ritkán.
Sosem.
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele általában, hogy ami zeneileg tetszik, azt hallgatom.
tegnap 18:31
 2/5 A kérdező kommentje:
És nyomsz rá "dislike"-ot, vagy kifejezed valahogyan (pl. hozzászólásban) a - tartalmát, mondanivalóját illető - nemtetszésedet? Vagy teljesen kizárod ezt a szempontot, és inkább egyszerűen csak élvezed a dallamokat, túlgondolás nélkül?
tegnap 18:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
#2 Dehogy. Konkrét példám a Metallica szokott lenni, ugyanis James szövegei sokszor tartalmaznak vallásos/Istennel kapcsolatos gondolatokat, amikkel ateistaként nem tudok azonosulni, de elfogadom az ő művészi tevékenységét és hallgatom, mert nagyon jó zene. Amúgy általánosságban igaz az, hogy ami számomra elítélendő eszméket tartalmaz, az zeneileg se szokott tetszeni, úgyhogy nincs nagyon ilyesmi problémám.
tegnap 18:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt még hozzátenném, hogy sokszor a tükröződő eszmék sem egyértelműek. Jó példa a Slayer, akik mindenhol sátánista szimbólumokat használtak (lemezborító, koncert), miközben Tom Araya keresztény. Egyszerűen figyelemfelkeltésből, polgárpukkasztásból rakták oda, meg mert így félelmetesebb volt.
tegnap 18:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a szöveg mindenképpen hat valamennyire az emberre.Nem lehet az értelmet kikapcsolni és teljesen elvonatkoztatni tőle.

Mondjuk egy erősen vallásos Istenfélő ember valószínűleg nem fogja élvezni,ha nyomatnak neki valami istenkáromló szöveget jó zenei aláfestéssel..

ma 06:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!