Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi lehet az oka, hogy akusztik...

BécsiFehér kérdése:

Mi lehet az oka, hogy akusztikus gitáromat nem tudom csak úgy behangolni, hogy ha pl. egy Emaj és Amaj tisztán szól a nulladik fekvésben, a Dmaj már hamis?

Figyelt kérdés
Egyszer kicserélték a húrlábat, lehet, hogy ott rontották el? A húrok is mintha kicsit magasabban lennének azóta.

jan. 20. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Mikor cseréltél utoljára húrokat?
jan. 20. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Tegnap.
jan. 20. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyanazt a húrlábat ragasztották fel? Mert ha nem akkor előfordulhat hogy oktávpontatlan lesz. Kompenzálni lehet megfelelően kialakított húrláb csonttal (magamnak így oldottam meg) vagy újra kell csinálni az egész javítást. Az oktávpontosságot te is ellenőrizni tudod egy telefon app segítségével a gitár 12.bundján.
jan. 22. 17:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Másik húrlábat ragasztottak fel, de nem oktávpontatlan, meg tudom állapítani fülre is. Viszont, mintha kissé magasabbra kerültek volna a húrok, mert nehezebb lefogni egy-egy akkordot. Új húrokat raktam fel pár napja, lehet, hogy a húrok ne "álltak be" egy ideig, de most sokkal jobbnak tűnik. Lehet, hogy a nyakon is állítani kellene egy hangyányit, egy csavarral állítható a hangolófejnél. De most inkább rendeltem a Muzikerről egy olcsóbb Tanglewood-ot, azzal nincs semmi probléma, könnyű rajta játszani, és nagyon jól szól. Fendert akartam, de láttam egy videót, amiben elmondták, hogy ebben az árkategóriában a Tanglewood jobban megéri, mint a Fender.
jan. 23. 08:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Bizony ha magasan van a húr az is hamissá tudja tenni. A nyakbeállítással pedig óvatosan, nehogy megszakadjon benne a menet. Erről is vannak leírások hogy kell jól csinálni.
jan. 23. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!