Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Amikor hanglemezt hallgatunk,...

Amikor hanglemezt hallgatunk, melyik károsítja jobban a másikat: a tű a hanglemezt, vagy a lemez a tűt?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék újra hanglemezt hallgatni, van elég sok jó állapotú (30 éve nem hallgatott) lemezem, vennék is új cuccot, de egyszerűen féltem a lemezeimet. Tudom, hogy előbb-utóbb tönkremennek, pattognak, sercegnek, és ezt nagyon sajnálnám.

ma 16:09
 1/1 anonim ***** válasza:
48%
Ha két fizikai felület éri egymást, elkerülhetetlen, hogy mindkettő kopjon. A tű direkt úgy volt régen megcsinálva, hogy az jobban kopjon, így kímélte a lemezt. A modern lemezjátszókkal viszont nincs tapasztalatom, el tudom képzelni, hogy ezek már nem kopnak, hogy ne kelljen cserélni, mert a mai ember azt akarja, hogy felteszi és megy mindenféle állítgatás nélkül. Ez óhatatlanul koptatja a lemezt. De nem tudom ez igaz-e, csak el tudom képzelni.
ma 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!