Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért tűnt el mostanában a...

Miért tűnt el mostanában a retro láz a fiatalok körében? De úgy egészében

Figyelt kérdés

Egy pár éve volt egy ilyen, hogy a retro zenék főleg a fiatalok, de igazából mindenki körében nagyon népszerűek voltak, mindenki azt hallgatta meg ilyenek.

De úgy egy ideje (kb. 2-3 éve), nagyjából a covid járvány vége óta mintha egyre kevesebb ilyen fiatalt látnék, de úgy a középkorúak is már inkább mai zenéket hallgatnak, tesznek be pl. háttérzenéknek.

Miért esett vissza a retro zenék reneszánsza. Miért lettek kevésbé népszerűek a retro zenék?

És ne gyertek azzal, hogy mert az idősebb generáció lassan kihal, mint megemlítettem, a fiatalok körében pár éve még meglevő retro reneszánszról van szó.

tegnapelőtt 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg régi dalt/zenét dolgoznak fel és hallgatják ész nélkül
tegnapelőtt 21:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a retró pont az a kategória, ami majdnem mindenkinek tetszeni szokott.
tegnap 00:31
 3/4 Kedves Vezető ***** válasza:
100%
Talán azért amiért Én sem hallgatok zenét, felidegesít, h mennyivel jobb volt a 90s, 2000s évek. Emlékek jönnek, aztán újult erővel húz le a mai realitás.
tegnap 07:00
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Mit értünk retró alatt? Ez nem egy behatárolt korszak, csak azt jelenti, hogy régi.

Van egy tanulmány, ami szerint megfigyelhető, hogy az emberek szeretik a szülesésük körüli, illetve 5-10 évvel korábbi zenéket.

De ez is tolódik egyre későbbre, ahogy telik az idő.

Az emberek nehezebben kapcsolódnak a jóval korábbi kultúrához, egy mai huszonéves számára az 50es évek muzsikái már nehezebben emészthetőek.

tegnap 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!